• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.297332.4267
Euro34.583134.7217

DOĞALGAZIN GELMESİ İÇİN ÇİVRİL TEK YUMRUK

Çivril Kaymakamı Orhan Burhan, Garnizon Komutanı Ahmet Kemal Balcı ve Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven’in önderliğinde, Ziraat Odası Toplantı salonunda yapılan toplantıda ilçeye doğalgazın getirilmesi için neler yapılması gerektiği konuşuldu. Kaymakam Orhan Burhan, konuşmasında BOTAŞ’ın nüfusu 10 binin üzerinde olan yerleşim yerlerinde yeterli müracaat talebi alınması halinde doğalgaz hattı döşediğini belirterek “Çivril’e üç yıldır doğalgaz gelmesi için çalışmalar yapıyoruz. Önümüzde son bir fırsat var 30 Kasım’a kadar ilçe merkezindeki elektrik abonelerinin %60’ı doğalgaz için müracaat eder ve gerekli aidatı yatırırsa Çivril’e doğalgaz gelecek” dedi.
SEÇİM YATIRIMI MI?
Toplantıya katılan Çivril Belediyesi CHP’li Meclis Üyeleri toplantı sırasında doğalgaz projesinin 1 Kasım’da yapılacak genel seçimler öncesi Ak Parti tarafından ortaya atılan bir seçim vaadi olduğunu iddia ederek BOTAŞ ile görüşülüp müracaat süresinin uzatılmasını istediler. Söz alarak kısa bir konuşma yapan CHP’li Tunay Yazıcı “bu proje AK Parti tarafından seçimlerden önce ortaya atılan bir seçim projesidir. 7 Haziran seçimlerinden önce de konut projesini ortaya atmışlardı” dedi. Toplantıya başkanlık eden Çivril Kaymakamı Orhan Burhan CHP’li Tunay Yazıcı’nın iddialarına “bu konu siyasi bir konu değildir. Bir partinin ya da belediye başkanının projesi değildir. Hatırlarsanız Çivril’e doğalgaz gelmesi konusu 3 yıldır konuşulan ama bir türlü gerekli adımların atılamadığı bir çalışma. Bir önceki belediye başkanımızda bu konu ile ilgili olarak bir kaç toplantı yapmıştı. Bu konuyu siyasi bir malzeme haline getirmeye gerek yok bu Çivril’in meselesi” dedi.
DOĞALGAZ PROJESİNE HAKKI ASLAN SICAK BAKMADI
Toplantıda söz alan CHP’li Meclis Üyesi Muzaffer Palaz’da doğalgaz projesinin Hakkı Aslan’ın başkanlığı döneminde de gündeme geldiğini ama Başkan Hakkı Aslan’ın o dönem de projeye sıcak bakmadığını belirterek “geçen dönem Hakkı Aslan başkanken doğalgaz için BOTAŞ’tan yazı geldi ve aynı talepler olması halinde Çivril’e doğalgaz hattı verileceği söylendi. Ama proje ucu açık olduğu için o dönem Hakkı Aslan projeye sıcak bakmadı” dedi.
GELMESİ İÇİN NE YAPARIZ ONU KONUŞALIM
CHP’li üyelerin doğalgaz projesinin siyasi bir yatırım olduğunu iddia etmesi üzerine söz alan MHP’li Meclis Üyesi İsmail Çorbacıoğlu “bu toplantının amacı, yapılacak olan projenin seçim yatırımı olup olmadığı değil. Amacımız doğalgaz hattını Çivril’e getirmek için ne yapmalıyız? Neler yapabiliriz? Fikirlerinin bulunmasıdır. Bizler bunu tartışıp bir an önce harekete geçmeliyiz. Bu konu Çivril’in meseledir. Herhangi bir siyasi partinin meselesi değil” dedi.
BİRLİK İÇİNDE ÇALIŞMALIYIZ
Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven’de yaptığı konuşmada doğalgazın faydaları hakkında bilgi verdi. Başkan Güven konuşmasında son yılların ve gelecek yılların en büyük yatırımlarından birisi olacak olan doğalgazı ilçemize kazandırmak için birlik içinde çalışmalıyız dedi. Bu konuda muhtarlara çok iş düştüğünü belirten Başkan Gürcan Güven mahalle muhtarlarımızın bu konuda daha hassas olması gerektiğini ifade etti.
Yaklaşık bir saat süren toplantı da sivil toplum örgütleri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, basın ve belediye olarak gerekli tanıtımın yapılarak halka doğalgaz projesinin anlatılması kararı alındı.

Önceki Dönem Belediye Başkanlarının Doğalgaz Konusunun Neresinde Kaldıkları Öğrenilmeli



Konu ile ilgili görüş bildiren Çivril Belediye Eski Başkanı Hakkı Aslan önceki dönem belediye başkanlarının doğalgaz konusunun neresinde kaldıklarının ve ne gibi girişimler yaptıklarının öğrenilmesi gerektiğinin altını çizerek, “Çivril’in en önemli konularından birisi olan doğalgazın gelmesiyle ilgili kamuoyunda herkesten bir destek ve yardım bekleniyorsa bunun acilen Çivril Kent Konseyi toplanarak kent konseyinde görüşülmesini öneriyorum. Bu kent konseyi toplantısı en geç seçimden önce yapılmalı ve doğal gaz konusunda çalışma yapan belediye başkanları Ahmet Ateş ve Hakkı Aslan’ın da bu toplantıya mutlaka çağırılmalı birlikte konuşulmalı” dedi.



749 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası