• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.297332.4267
Euro34.583134.7217

BASMACI’dan OY AVCILIĞI İDDİASI

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, 7 Haziran seçimlerinden önce açıklanan 25 bin konut projesinin 1 Kasım seçimleri öncesi tekrar gündeme getirilmesini “oy avcılığı” olarak nitelendirdi.
AKP’nin 7 Haziran seçimlerinden önce açıkladığı 250 TL taksitle 25 bin konut projesinin geçen 4 ay içerisinde hiçbir ilerleme kaydedemediğini belirten CHP Milletvekili Melike Basmacı, “Geçen seçimde konut projesiyle oy avcılığı yapan AKP, 1 Kasım seçimleri öncesi de aynı taktiği uygulayarak vatandaşın oyunu alabilme telaşı içine girdi. Aradan geçen 4 ayda hiçbir şey yapamayan Ekonomi Bakanı Zeybekci, “1 hafta sonra” diyerek projeyi sürekli ertelemiştir. Seçimlere 1 ay kala, oy umutlarını yine 25 bin konut projesine bağlamaya başlamıştır.” Dedi.
Yazmalı Efe Basmacı, daha önce bu projeye kayıt olan kişi sayısının 126 bin olarak açıklandığını ancak, Zeybekci’nin son katıldığı TV programında başvuranların sayısını 132 bin kişi olarak açıklamasının çelişkili olduğunu da söyledi.
AKP’nin, Belediyeler aracılığıyla projeye hala kayıt yapıp yapmadığını da soran Yazmalı Efe, “25 bin konut projesine başvuranların sayısı daha önce 126 bin olarak açıklanmıştı. Bakan Zeybekci, önceki gün başvuranların sayısını 132 bin olarak dillendirildi. 6 bin fark, bu projeye hala kayıtların devam ettiğini mi gösteriyor? Yoksa projenin kaderi gibi, başvuranların sayısı da belirsiz mi?” diye sordu.
AKP’nin iktidarda kalabilmek için her türlü vaadi sıraladığını belirten Yazmalı Efe, “Yapamayacağınız sözleri vermeyin. Vatandaşı 1 hafta sonra diye diye 4 aydır oyalıyorsunuz. Son umudunuz da, bu projeye yazılan insanların oylarını alarak milletvekili çıkartabilmek. Yeter artık, kimsenin hayalleriyle, umutlarıyla oynamayın. Altı boş projelere halkın inancı kalmadı. 1 Kasım seçimlerinden sonra söz veriyoruz bu konutları Denizli’de CHP iktidarında biz yapacağız. Zaten bizim olan bu toplu konut projelerini halkı kandırmadan, umutlarını sömürmeden yapacak olan tek parti Cumhuriyet Halk Partisidir.” diye konuştu.



609 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası