• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406

İLÇEYE DOKTOR GELDİ DOĞUMLAR ARTTI

2014 yılında Çivril nüfusuna kayıtlı olarak dünyaya gelen 1000 bebekten 18’i Çivril’de doğarken 2015 yılının son altı ayında bu sayı 55 olarak gerçekleşti.
Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk Çivril Devlet Hastanesi’ni ziyaret ederek yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Çivril’e 2015 yılında kazandırılan kadrolu hekimlerle birlikte hastaların düzenli takiplerinin yapıldığını ve hastanede yapılabilecek fakat hekim yetersizliğinden dolayı yapılamayan birçok işlemin yapılmaya başladığını söyleyen Öztürk, hastane çalışanları ile toplantı gerçekleştirerek hastane bünyesinde yapılabilecek uygulamalar üzerinde durdu. Ziyaret esnasında Çivril’e atanan doktorlar hakkında da bilgi veren Öztürk “2014 yılında haftada 2 gün geçici görevlendirme yapılan Kadın doğumda 19 doğum gerçekleşirken,2015 Haziran ayında kadrolu Kadın Doğum hekiminin ilçeye atanmasıyla birlikte şuana kadar 35 normal doğum ve 20 sezaryen olmak üzere toplam 55 doğum gerçekleşti” dedi.
Özelikle kadın hastalıkları ve doğum gibi sürekli takip gerektiren ve hekim – hasta ilişkisinin önem arz ettiği Kadın Hastalıkları branşında kadrolu hekimin göreve başlamasıyla birlikte doğum sayılarında artış yaşandığına dikkat çeken Berna Öztürk göz doktorunun atanmasıyla Katarakt Ameliyatlarının da Çivril’de yapıldığını ifade etti. Öztürk “Haziran ayında Göz hastalıkları uzmanının kadrolu olarak atanmasıyla birlikte yine Katarakt ameliyatları başta olmak üzere belli başlı cerrahi girişimsel işlemlerin yanında B ve C grubu özellikli ameliyatlar da Çivril de yapılmaya başlandı” dedi.



478 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası