• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.316232.4457
Euro34.624434.7632

YARALI LEYLEK TEDAVİ EDİLDİ

Çivril’in Süngüllü Mahallesinde elektrik direği üzerindeki yuvasında yaralı halde bulunan leylek Aydem görevlileri tarafından yuvadan alınarak Çivril Belediyesi veterinerlerine teslim edildi.
Enerji nakil hatlarını kontrol etmek için Süngüllü Mahallesine giden Aydem Çalışanları elektrik direği üzerindeki yuvasından aşağı doğru sarkan bir leylek gördüler. Direğe çıkarak leyleğe ulaşan görevliler leyleğin yuva yaparken yuvaya taşıdığı bir ipe ayağının dolandığını ve ipten kurtulamadığını fark ettiler. Ayağındaki ip kesilerek Çivril Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım Kliniğine getirilen leylek, veterinerler tarafından tedavi altına alındı.
Leyleğin yapılan ilk kontrolde ayağının ipe dolandığı için kesildiği ve ayağında ödem oluştuğu belirlendi. Ayağına pansuman yapılan leylek bir gün gözetim altında tutulduktan sonra, Denizli Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü Ekipleri Görevlilerine teslim edilecek. Leyleğin tamamen iyileştikten sonra doğal yaşama kavuşması için yeniden bulunduğu bölgeye götürülerek doğaya bırakılacağı öğrenildi.



462 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası