• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.297332.4267
Euro34.583134.7217

Denizli’nin hayalleriyle oynadılar

Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin açıkladığı yüzyılın projesini Denizli halkının hayalleriyle oynadılar sözleriyle eleştirdi.
Denizli halkı 7 Haziran seçimleri öncesi 250 TL’ye 250 bin konut projesinin açıklanmasının ardından büyük bir heyecan ve sevinç ile belediyelere koşmuş, evler için müracaatta bulunmuştu. Seçimlerden hemen önce ise Merkezefendi Belediye Meclisi gündemine gelen ev projesi ardından da yayınlanan haberlerle fakirin ev umudu yıkılmıştı. Seçimlerin ardından milletvekili seçilen Melike Basmacı, yüzyılın projesi olarak adlandırılan bu projenin ardını bırakmadı.
CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, CHP Büyükşehir Meclisi Grup toplantı odasında Denizli’ye yapılacak olan 25 bin konut projesi ile ilgili olarak açıklama yaptı. CHP’li üyelerin tam kadro bulunduğu açıklamada Basmacı, 9 Temmuz tarihinde Denizli Büyükşehir Belediyesi verdiği sorulara verilen cevabın iki satır olduğuna dikkat çekti. Belediyeye 9 madde halinde proje hakkında sorular ilettiğini ifade eden Basmacı, Denizli’nin hayalleri ile oynanarak 250 liraya 35 bin konut projesi olarak sunulan yüzyılın projesinin yüzyılın balonu çıktığını aktardı.
CHP’li Basmacı Büyükşehir Belediyesinden, “Büyükşehir Belediyesi 25 bin konut projesiyle ön talepler ilçe belediyeleri ve büyükşehir belediyesi tarafından alınmış olup, yapılan yoğun başvuru üzerine başvurular üzerinde değerlendirme işlemleri devam etmektedir. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi aracılığıyla yürütülecek projenin arazi tespit ve devir işlemleri devam etmektedir” cevabının kendisine geldiğini açıkladı.
DENİZLİ KONUT PROJESİNE KAVUŞACAK
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin geçen hafta yaptığı basın açıklamasına değinen Basmacı, “Sayın Bakan CHP’lileri sevindirdi. Kendisi bizzat CHP projesini sahiplenip, projeyi Büyükşehir olarak yapamayacağını anlayıp partimizin broşürünü işaret etmiştir. Biz parti olarak seçim vaatlerimizde TOKİ aracılığıyla aylık 271 liraya dar gelirli ihtiyaç sahibini ev sahibi yapma projesini açıklamıştık. Sayın Bakan da bizim projemizi yaptığı açıklamalar ile ortaya çıkarmıştır. Aklın ve vicdanın yolunun birleştiği rantçı değil halkçı proje olan partimizin konut edinme projesinin detaylarını istediği zaman Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a ve Sayın Bakan’a anlatmaya hazırım. Herkes bilmelidir ki, CHP nerede haksızlık, rantçılık ve kandırmacılık varsa ordadır. Ben ve meclis üyelerim ile partimizin tüm kademeleri bu projenin takipçisi olacağız. Bizler her vaatlerimiz sözümün arkasında duran bir parti iktidar olduğumuz Denizli konut projesine kavuşacaktır. Ve yaşanacak bir Türkiye kuruluncaya kadar mücadeleye devam” dedi.



592 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası