• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.184732.3137
Euro34.646634.7854

USULSÜZ ÖDEMELER TBMM GÜNDEMİNDE!

CHP Denizli Milletvekili Av. Gülizar BİÇER KARACA; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının “evde bakım, yaşlı ve engelli maaşları” ile ilgili 81 ilde yaptırdığı denetimler sonucu tespit edilen usulsüz ödemeleri TBMM gündemine taşıdı. Milletvekili BİÇER KARACA, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İSLAM tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği yazılı soru önergesinde;
Basın yayın organlarına yansıyan iddialara göre Bakanlığınız tarafından “evde bakım, yaşlı ve engelli maaşları” ile ilgili 81 ilde denetim yapıldığı, yapılan denetimler sonucunda binlerce vatandaşın, karşılığında ücret aldığı yaşlı veya özürlü vatandaşlar hayatını kaybettiği halde maaşları almaya devam ettiğinin tespit edildiği ve bu konudaki çalışmaların büyük kısmı il düzeyinde yürütüldüğü için usulsüz maaş aldığı tespit edilen kişi sayısının tam olarak netleştirilemediği ancak sayının on binlerle ifade edildiği kaydedilmiştir. Diğer yandan bakanlığınız tarafından yersiz olarak devletten maaş alan vatandaşların maaşlarının kesilmesini ve geriye dönük usulsüz ödenen maaşların tahsil edilmesine yönelik dosyaların işleme konulması için defterdarlıklara yazı gönderildiği, bu girişimler neticesinde AKP teşkilatlarından yüzlerce kişinin usulsüz maaş alanlarla ilgili işlemlerin acil olarak durdurulmasını bakanlığınızdan talep ettiği, gelen baskılar üzerine bakanlığınız tarafından acil olarak işlemlerin durdurulması için il valiliklerine yazı gönderildiği, Nisan ayı içinde gönderilen yazıda, icra işlemlerinin bir an önce durdurulması, dosyaların da iade edilmesinin yanında 81 ildeki usulsüz maaş alanlarla ilgili olarak yapılan soruşturmalar, incelemeler ve paranın geri alınmasına yönelik işlemlerin askıya alındığı yönünde iddialar da yer almaktadır.
Bu çercevede;
Bakanlığınız nezdinde 81 İl valiliklerine “Bu yardım parasını mükerrer alan, özürlü kişi ölmesine rağmen almaya devam eden, özür derecesi yeterli olmadan yardım alan kişilere şimdilik dokunmayın, paranın iadesini istemeyin, takibat yapmayın” yönünde talimat yazısı gönderildiğine yönelik iddialar doğru mudur? Şayet doğru ise bu talimatınızın yasal dayanağı nedir?
Bakanlığınız tarafından, “evde bakım, yaşlı ve engelli maaşları” ile ilgili ülke genelinde yapılan denetimler neticesinde usulsüz ödeme yapıldığı tespit edilen kaç kişi mevcuttur, bu kişilere ödenen toplam meblağ ne kadardır? Bu usulsüz ödemelerin kaçına yönelik yasal takip başlatılmıştır?
Bu usulsüz ödemeler neticesinde gerçekleşen kamu zararına yönelik 6183 Sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun neticesinde işlem yapmamanızın nedeni erken genel seçim olasılığının dillendirildiği bir süreçte seçim yatırımı olarak değerlendirilebilinir mi?
Kamu zararına neden olan usulsüz ödemeler bakanlığınız yetkililerince tespit edilmiş ve tarafınızdan bu usulsüz ödemelerin tahsilâtına yönelik başlatılan idari işlemin iptali gerçekleştirilmiş ise bu eyleminiz suç teşkil etmemekte midir? Sizi bu konuda uyaran bürokratlarınız oldu mu? Görevinizi kötüye kullandığınızın farkında mısınız?
sorularını yöneltti.



470 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası