• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406

EL EMEĞİ ESERLER SERGİLENDİ

Çivril Halk Eğitim Merkezi Yıl Sonu Karma Serigisi geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen etkinlikle görücüye çıktı. Sergide kursiyerler bir yıl boyunca yaptığı eserleri sergiledi.
Sergiye Çivril Kaymakamı Orhan Burhan, Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven, Çivril Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özcan, daire amirleri ve okul müdürleri katıldı.



Karma sergisine 2014 - 2015 eğitim öğretim yılında Çivril’de açılan kurslardan yaklaşık 500 kursiyer usta eğitici öğretmenlerden biçki, dikiş, nakış, ahşap boyama, ebru eğitimi aldı. Bazı kurslarda katılımcılara geleneksel “kırkyama” el işi eğitimi de verildi. Hafta başında İsmail Özcan Kapalı Spor Salonunda yapılan yıl sonu toplu serginde yapılan el işlerini inceleyen Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven Halk Eğitim Merkezlerinin özellikle ev hanımlarının el becerilerini ve kendilerini geliştirmesinde önemli bir role sahip olduğunu belirterek, Çivril Halk Eğitim Merkezinin Çivril Merkez ve Mahallelerde açtığı kurslara Çivril Belediyesi olarak elimizden gelen desteği verdik ve vermeye devam edeceğiz. Bugün sergilenen ürünlerin hepsi birbirinden kıymetli. Ama özellikle ninelerimizin çeyizlerine yapıp koydukları kırkyama tabir edilen el işi yeni nesile tanıtılması açısından çok önemli. Halk Eğitim Merkezleri eğitmenin ve öğretmenin yanında kültür elçiliği de yaparak yeni yetişen gençlere kültürümüze ait el emekleri öğretiyor. Bu vesile ile burada yaptığı el işi eserlerini sergileyen tüm kursiyerlerimizi kutluyor, başarılar diliyorum” dedi.



561 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası