• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.201632.3307
Euro34.675034.8139

ÇİVRİL KLASİK MÜZİĞİ AYAKTA ALKIŞLADI

Çivril’liler Pazartesi günü gerçekleşen konserlerde klasik müzik ile tanıştı.
İlk olarak Nevişet Kameroğlu Ortaokulunda gerçekleşen konserde 1. Kemanda Gündüz Öğüt, 2. Kemanda Barış Öğüt, Viyolada Hande Taban, Viyolonselde Başak Yalçın sahne aldı.
Konsere okulun öğrenci ve öğretmenlerinin yanı sıra mahalle sakinlerinden de yoğun katılım oldu.



Anadolu Yaylı Çalgılar Topluluğu adı altında gerçekleştirilen konserler zincirinin ikinci etabında müzisyenleri Emirhisar İlkokulu ağırladı. Mahallenin düğün salonunda gerçekştirilen konsere civar mahalle okullarının yanı sıra köylüler de büyük ilgi gösterdi. Burada öğrencilerle yaptığı diyologlarla ön plana çıkan Gündüz Öğüt seslendirdikleri eserleri öğrencilerden gözleri kapalı dinlemelerini ve hayal dünyasında bir yolculuğa çıkmalarını tavsiye etti. Bu tavsiyeye kulak veren öğrenciler çalınan parçaların tamamlanmasının ardından hayal dünyasında neler canlandırdıklarını anlattılar.
Ayrıca Gündüz Öğüt isteyen öğrencilere ilk defa keman tutmanın, ilk defa keman çalmanın tecrübesini yaşattı.



Konserlerin son etabında müzisyenler Şevkiye Özel Anadolu Öğretmen Lisesinde Çivril Halkına unutulmaz dakikalar yaşattı. Bu konsere Çivril Kaymakamı Orhan Burhan, Cumhuriyt Baş Savcısı Ahmet Murat Özkan, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özcan, Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven’in Eşi Derya Güven ve çok sayıda davetli katıldı.
Açılış konuşmasını Emirhisar İ.Ö.O Müdürü Faruk Çetinkaya yaptı. Çetinkaya konuşmasında başta kendilerini kırmadan Çivril’de konser vermeyi kabul eden Anadolu Yaylı Çalgılar Topluluğu müzisyenlerine ve ardından konserlerin gerçekleşmesinde emeği olan herkese teşekkür etti.



Saat: 21.00’de başlayan konser 22.30’e kadar sürdü. Salonu hınca hınç dolduran müzikseverler müzisyenleri defalarca ayakta alkışladı.
Öğüt Nehrin İki yakası adlı kitabını imzalamak için konserler öncesinde ve sonrasında öğrencilerle buluştu.
Anadolu Yaylı Çalgılar Topluluğu Kurucusu olan Gündüz Öğüt verdiği konserler sırasında anlattığı bir hikaye ile tüm müzikseverlere duygu dolu anlar yaşattı. Gündüz Öğüt’ün anlatımıyla hikaye şöyle;
1940’lı yıllarda trenlerden atılan eski gazeteleri toplayan 10 yaşındaki Amcam Coban Ahmet gazetelerin birinde bir haber görür. Haberde Ankara Musiki Cemiyetine müzisyenler alınacak yazmaktadır. Çoban Ahmet annesinin altınını satarak Ankara’ya gitmeye karar verir. 3 gün süren yolculuğu Çoban Ahmet hiç yemek yemeden tamamlar. Musiki Cemiyeti önüne geldiğinde açlıktan bayılan Ahmet’i musiki cemiyeti öğretmenleri bulur ve yardım ederler. Ahmt’e burada ne işin var denildiğinde müzisyen olmaya geldim der. O gün dinlenen Çoban Ahmet ertesi gün öğretmenlerin sınavından geçer, 8 yıllık okulu üstün başarı ile 4 yılda bitirir. Daha sonra kardeşini de (yani babamı) yanına alarak ailenin müzik yaşantısını başlatır.



1118 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası