• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.316232.4457
Euro34.624434.7632

ÇİVRİL’DE %70 ZARAR

Geçtiğimiz hafta meydana gelen don olayı Çivril’li çiftçiyi bitirme noktasına getirdi.
Hava sıcaklığı -1.8 ila -4.8 arasında değişiklik göstererek çiftçinin belini büktü.
Ziraat Odası Başkanı Mehmet Özkul’un yaptığı açıklamaya göre Çivril Bölgesinde yetişen elma, şeftali, kiraz, ceviz gibi tarım ürünlerinin %70’i zarar görürken, kayısı üreticisinin mahsulünün %100’ünü kaybettiğini belirtti.
Özkul özellikle şeftalinin bol olduğu Karayahşiler, Sökmen, Şenköy mevkiinden Tokça, Kıralan Bölgesine kadar %80 oranında zarar gördüğünü dile getirerek “konuyu iktidar partisi milletvekili Mehmet Yüksel ile görüştüm. İncelemeler yapılıyor. Daha önce örnek teşkil edecek bir durum gerçekleşmişti. Amasya’da da buna benzer bir olay cereyan etmişti. O dönemde Amasya’lı çiftçiye dekar başına 150 TL ödenmesi için yasa teklifi hazırlandı ve meclisten geçerek Çiftçinin zararı ödenmişti. Şu anda zarar tespiti yapılan Çivril’de üreticiye aynı şekilde para ödenmesi için yasa teklifi verilmesini istedik. İstediğimizi Ak Parti Milletvekili Mehmet Yüksel’e ilettik. Çiftçimizin zararının karşılanması için canla başla elimizden geleni yapıyoruz” dedi.
Mehmet Özkul don olayının yanı sıra özellikle Kıralan Bölgesinde sağnak yağışlardan dolayı ürünlerin zayi olduğunu belirterek “bu bölgemizde sel olayı cereyan etmedi. Çok fazla yağış olmasından dolayı killi toprak suyu emmedi ve tarlalarda taban suyu yükselerek ürünlerin kurumasına sebep oldu. Yine buradaki çiftçimizin de zararının karşılanması için çalışmalara devam ediyoruz” dedi.



995 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası