• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.316232.4457
Euro34.624434.7632

ARTIK TAVUKLARLA AYNI YERDE KALMAYACAK

Çivril’in Kızılcayer Mahallesinde oğlu ile birlikte 10 metrekarelik bir barakada yaşam mücadelesi veren Cevriye Üstünsoy (74) yeni evine kavuştu.
Kızılcayer Mahallesinde eşinden kalan arsa üzerine karton ve naylonlardan yaptığı bir barakada yaşayan Cevriye Üstünsoy ve oğlu Çivril Belediyesi Sevgi Eli Derneği tarafından yeni evine yerleştirildi. Eşi öldükten sonra geçim sıkıntısı yaşayan ve oğlu ile birlikte yaptığı barakada yaşamak zorunda kalan Cevriye Üstünsoy Kızılcayer muhtarının durumu Sevgi Eli derneğine bildirmesi üzerine yaşadığı barakadan alınarak yerine yapılan evine yerleştirildi.
10 METREKARE BARKADA TAVUKLARLA BİRLİKTE YAŞADILAR
Kendi arsalarının üzerine naylon ve kartondan yaptıkları barakada yetiştirdikleri tavuklarla birlikte yaşayan Cevriye Üstünsoy’ın durumunu öğrendikten sonra harekete geçen Sevgi Eli derneği hafta sonu olmasına rağmen çalışarak Üstünsoy ailesinin yeni evini hazırladı. Yapılan çalışmalar ile ilgili olarak bilgi veren dernek sorumlusu Gonca Dikeç “Cevriye teyzenin durumu bize geldikten sonra başkana durumu ilettik ve hemen gidip gerekli incelemeleri yaptık. Cevriye teyze oğluyla birlikte bir barakada beslediği tavuklarla birlikte yaşamaya çalışıyordu. Durumu Cuma gün öğrenmemize rağmen hemen çalışmalara başladık. Başkanımız Dr. Gürcan Güven’in verdiği talimatla Cevriye teyzeyi önce Çivril Devlet Hastanesine götürdük tedavi ettirdik. Bu arada evin olduğu yerdeki barakayı yıktık ve temizlik yaptık. Biz kaymakamlık vasıtasıyla birkaç ay içinde ev yapmayı planlarken durumdan haberdar olan Ak Parti İlçe Başkanımız Mehmet Celep beyefendi yönetim kurulu ile birlikte biz Cevriye teyzenin tedavisini yaptırırken konteynır getirerek evi yaptılar. Bizde dernek olarak evin eşyalarını tamamlayarak Cevriye teyze ve oğlunu iki gün içinde yeni evine yerleştirdik” dedi. Çivril Belediyesi Sevgi Eli Derneği olarak bu güne kadar birçok aileye ev eşyası, gıda ve giyecek yardımı yaptıklarını belirten Gonca Dikeç “Ak Parti ilçe başkanımız ve yönetim kurulu üyelerimiz ile hayırsever iş adamlarımız sayesinde ilk defa bir aileye ev yapmış olduk. Bu konuda bize destek olan herkese çok teşekkür ederim” dedi.
TAVUKLAR İÇİN KÜMES YAPILDI
Cevriye Üstünsoy ve oğlu Galip Üstünsoy’un beslediği tavuk, kaz ve muhabbet kuşları içinde yer yaptıklarını belirten Gonca Dikeç “Cevriye teyzenin yaşadığı zor şartlarda hayata tutunmasını sağlayan ve ona yoldaş olan tavukları ve kuşları içinde belediyemizin demir atölyesinde kümes yaptık. Artık tavukları ile aynı barakada kalmayacak tavuklar içinde geniş ve güze bir kümes yaptık” dedi.



476 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası