• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.316232.4457
Euro34.624434.7632

FESTİVAL KOMİTESİ İLK TOPLANTISI YAPILDI

Bu yıl 21.si düzenlenecek olan Uluslararası Çivril Elma, Tarım, Kültür ve Sanat Festivali hazırlıkları için ilk komite toplantısı yapıldı.
Toplantı Çivril Belediye Başkanlığı Makamında Başkan Dr. Gürcan Güven başkanlığında gerçekleştirildi. Bu yıl 28 - 29-30 Ağustos 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanan bu büyük organizasyon için geri sayım başlamış oldu.
Çivril Ziraat Odası Başkanı Mehmet Özkul, İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Lütfü Ulukaya, Ak Parti ve CHP’li Belediye Meclis Üyeleri, Esnaf Odası temsilcisi ile STK Temsilcileri ve Başkan Yardımcısı Hasan Yazıcı’nın da hazır bulunduğu toplantıda ana gündem maddesi olarak festival tarihi ve festivalin nerede yapılması gerektiği konuları görüşüldü.
Bu yıl ki festivalin hem ana tema olarak, hem de içerik olarak farklı olması için çalışacaklarını söyleyen Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven, oluşturulan festival komitesinin bu konuda hazırlıklarına başladığını belirtti. 3 gün sürecek festival ile Çivril’in tarım ürünlerinin yanı sıra kültürel ve yöresel ürünlerinin de vatandaşların beğenisine sunulacağını kaydeden Başkan Güven, “Bu yıl ki festivalimizde Çivril Elması’nın yanı sıra Şeftali, Ayçekirdeği, Kiraz, Hünnap ve Beycesultan, Işıklı Gölü, Akdağ Tabiat parkı gibi kültürel ve turistik öğelerimiz de ana tema olarak belirledik. Amacımız ilçemizin ürünleriyle birlikte turizm ve tarihini de ön plana çıkarmaktır. Çok fazla kaynak harcamadan, kaynaklarımızı en etkin ve verimli şekilde değerlendirerek yapmayı planladığımız bu yıl ki festivalimizin tarihini biraz öne çekerek inşallah 28 – 29 – 30 Ağustos 2015 tarihleri arasında düzenleyeceğiz. İlçemizde 7'den 77'ye herkesin katılımı ile bu yıl ki festivalimizi de çok başarılı bir şekilde tamamlamayı amaçlıyoruz ve festival komitemiz bu konuda çalışmalarına başladı” dedi.
Yüzbinlerin akın ettiği festivalin hem ilçede yaşayanlar, hem de çevre il ve ilçelerde yaşayanlar tarafından her yıl merak ve heyecanla beklendiğine dikkat çeken Başkan Güven, “Festivalimizin hem ticari, hem de sosyal anlamda dolu dolu geçeceğine inanıyoruz. Bu yıl inşallah gurbetçi vatandaşlarımızın da festivale katılabilmesi için zaman konusunda değişiklik yapacağız. Şimdiden hayırlı ve bereketli olsun” diye konuştu. Gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantı daha sonra festival yerinin gezilmesi ve katılımcıların görüş ve önerilerinin paylaşılmasıyla sona erdi.



484 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası