• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.316232.4457
Euro34.624434.7632

118 PROJENİN 26’SI TAMAMLANDI

Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven, göreve başladıkları bir yıllık dönem içinde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Bir yıllık süreçte hizmet dağılımında mahallelere biraz daha öncelikli davrandıklarını belirten başkan Güven, 2016 yılından itibaren alt yapısı tamamlanan Çivril merkezde de yoğun bir çalışma süreci başlatacaklarını, Çivril için sosyal belediyecilik anlayışıyla projeler ürettiklerini söyledi.
Basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelen Başkan Gürcan Güven bir yıllık görev süresinde uyguladıkları mali disipline dikkat çekerek “Sadece halkın çıkarlarını düşünerek hizmet üretmeye çalıştığımız bu yolda gösterilen ilgi, sevgi, samimiyet ve hakkaniyet için tüm Çivril Halkına şükranlarımı ifade ediyorum. Göreve başladığımızda yaklaşık 17 milyon TL borç ile devir aldığımız Çivril Belediyesinde, yönetim olarak kendimize ilk hedef mali disiplini belirledik. Mali disiplin olmadan hiçbir faaliyetin gerçekleştirilemeyeceği bilinci içerisinde tam bir ekip uyumu göstererek bir yıllık süre zarfında 4,5 milyon TL gibi ciddi bir borç ödemiş bulunmaktayız” dedi
İLK 7 AY UYUM SORUNU YAŞADIK
Seçimlerden sonra ilk yedi ay boyunca kapanan belediyelerden gelen personel fazlası ve büyükşehir statüsüne uyum için büyük çaba sarf ettiklerini belirten Başkan Gürcan Güven “hiçbir zaman bahane siyaseti ve seçime yönelik siyaset yapmayı düşünmedik. 30 Mart seçimlerinden sonra Büyükşehir statüsüne geçen Denizli’de yeni bir yapı ile karşılaştık. Kapanan belediyelerden gelen personel fazlamız, yetki ve sorumluluk sahamızın belirlenmesi konularında ilk yedi ay titiz bir çalışma yaparak yol haritamızı hazırladık. Bütün bu planlama ve programları yaparken mahallelerdeki çalışmalarımızı da başlattık” dedi.
70 İŞÇİNİN MAAŞ KESİNTİLERİNİ ÖDEDİK
Mali olarak hiç plan ve programı olmayan kendi işçilerine bile borcu olan bir belediye devraldıklarını belirten başkan Güven “30 Mart’tan sonra elimizde mali olarak çıkmazda olan, kendi işçilerine borcu olan bir belediye vardı. Maaşlarından kesinti yapılan 70 işçimizin hakkı olan yaklaşık 1 milyon 500 bin liralık borç yükünü işçi kardeşlerimize ödeme yaparak üzerimizden attık. Bunun yanında piyasaya olan borçlarımızı kasaba belediyelerden kalan borçları da yapılandırarak ödeme takvimi hazırladık” dedi.
SÖZ VERDİĞİMİZ HER ŞEY YAPILACAK
Başkan Dr. Gürcan Güven çalışmaları ile ilgili olarak seçimlerden sonra özellikle mahallelerde kilit parke, okul, park bahçe düzenlemesi, arazi yolu genişletme ve düzeltme, kanalizasyon, köy konağı, atık su arıtma, kiraz hali, ticaret borsası, hayvan pazarı, içme suyu deposu ve isale hattı gibi önemli çalışmalara imza attıklarını belirterek “Çivril’de 800 bin metrekare kilit parke taş döşenecek alan var. Biz 2015 yılında bunun 150 bin metrekaresini tamamlamayı hedefliyoruz. 2019 yılına kadar 800 bin metrekare taş döşeyeceğiz. Çivril merkezde 5 bin tonluk içme suyu deposu yaptık. 5 kilometre asbesli boru değiştirdik. Devlet Demir Yollarından 54 Bin metrekare arsa satın alarak Çivril için büyük bir meydan kazandırdık. Mahalle okullarımızın bahçe düzenlemeleri ile bina tamiratlarını tamamladık. Köy konağı ihtiyacı olan mahallelerde eksikler giderildi” dedi.
26 PROJE YAPILDI VE
DEVAM EDİYOR
Seçim beyannamesinde söz verdiği her projenin hayata geçirilmesi için ekibiyle birlikte gece gündüz var güçleriyle çalıştıklarını belirten başkan Gürcan Güven “seçim beyannamemizde söz verdiğimiz 118 projenden 26 tanesi yapıldı ya da yapımı devam ediyor. Hizmet verdiğimiz alan çok büyük olduğu için özellikle mahallelerde yaptığımız çalışmalar çok göze batmıyor. Çivril merkezde çalışma yapmak için de kanalizasyon bağlantılarının tamamlanmasını bekliyoruz. Bağlantılar için abonelere verilen süre sonunda çalışmalar hemen başlayacak. Önümüzdeki altı ay içersinde kanalizasyon bağlantılarının tamamlanmasını hedefliyoruz. İnşallah 2105 yılı sonu itibarıyla merkezdeki üst yapı çalışmalarımız başlayacak. Gençlik ve kültür merkezi, yaşlı yaşam merkezi, hamam, pazaryeri, hayvan pazarı gibi projeler için gerekli ödenek ve kaynaklar planlandı. Alt yapı ve imar ile ilgili çalışmalar tamamlanır tamamlanmaz iş başı yapacağız” dedi.
10 BAŞKAN 55 MUHTARIN YAPTIĞINI YAPIYORUZ
Çivril’in fiziksel olarak çok geniş bir alana sahip olduğunu belirten başkan Güven “30 Marttan önce 10 belediye başkanı 55 muhtarın yaptığı işler seçimlerden sonra bir başkanın omuzlarına yüklendi. Asla şikâyetçi değiliz ama halkımızdan biraz daha hoşgörü ve sabır istiyoruz. Bizim en büyük sıkıntımız zaman, bize 24 saat yetmiyor” dedi.



472 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası