• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.316232.4457
Euro34.624434.7632

ÇİVRİL’DE SAĞANAK YAĞIŞ KÖPRÜYÜ YIKTI

Ülke genelinde son bir haftadır etkili olan yağışlar Çivril ve Denizli’yi de olumsuz etkiledi.
Baharın gelmesiyle başlayan yağmurlar mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşince tarım arazileri ve bazı mahalleler yağışlardan olumsuz etkilendi.
Son bir haftadır etkili olan yağışlarda metrekareye 77 kilogram yağmur düştüğü belirtilirken eriyen kar suları ile birlikte taşkına dönen sular bazı mahallerde sel baskınlarına neden oldu.
Özellikle Çandır, Tuğlu ve Işıklı Mahallelerinde tarım arazilerini etkileyen sel baskınları Çandır Mahallesinde bazı vatandaşların evleri ve hayvan ahırlarını da etkiledi. Küfü Çayında su debisinin çok yüksek olması ile arazilere ulaşımı sağlayan Koçak Köprüsü yıkıldı.
Yağışların etkisini arttırdığı Cuma günden itibaren oluşturdukları ekiplerle sel baskınlarının yaşandığı bölgelerde vatandaşların yardımına koşan Çivril Belediyesi 48 saat aralıksız çalıştı. Belediyeye ait kepçe ve iş makineleri ile sel baskını olan bölgelerde çalışan ekipler özellikle Akçay ve Küfü Çayı kenarında bulunan yerlerde genişletme çalışmaları yaparak sel baskınlarının etkisini azaltmaya çalıştı. Çalışmalar ile ilgili olarak bilgi veren Çivril Belediye başkanı Dr. Gürcan Güven, “48 saattir Çivril Belediyemiz sahada DSİ Ekipleri iş başında mücadele halinde. Köprülerimiz yıkıldı onlarca ev ve ahır su altında kaldı. Şükürler olsun can kaybı yok ve Küfü Çayı, Akçay ıslah çalışmaları ile çok büyük bir tehlike atlatıldı. Bu projenin gerçekleştirilmesinde emeği geçen bakanımız ve tüm DSİ Personeline teşekkür ederim” dedi.



555 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası