• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.286532.4159
Euro34.598834.7374

İKİ GÜNDE 3 BİN KİŞİ İZLEDİ

Bu yılın en iyi çıkış filmleri arasına giren Selam Filmi Çivril’de 3 bin kişi tarafından izlendi.
Açlığın ve fakirliğin yaşandığı ülkelere gözlerini kırpmadan giden fedakâr öğretmenlerin hayatını anlatan Selam filmi, Çivril’de Ziraat Odası toplantı salonunda Çivrilli sinemaseverlerle buluştu.
Çivril Genç İşadamları Derneği (ÇİGİAD)tarafından düzenlenen organizasyonla 'Selam' filmi Çivril’de 2 günde 4 seansla gösterime sunuldu. Çivril Ziraat Odası Konferans salonunda gösterimi yapılan filmi izleyenler duygularına hakim olamazken bu tür etkinliklerin sürekli hale getirilmesi için yetililerin harekete geçmesini istediler. Filmin son gösteriminden sonra organizasyonla ilgili bilgi veren Çivril Genç İşadamları Derneği Başkanı Bilal Altunay, Selam filmini Çivrillilerin izleyebilmesi için şehir dışından sinema gösterim makinesi kiraladıklarını belirterek, "büyük emekler harcanarak fedakâr öğretmenlerin hayatlarından kısa bir kesiti anlatan bu güzel filmi Çivrillilerle buluşturmak için film gösterimi yapan bir organizasyon şirketi ile anlaşarak filmi Çivril’e getirdik. İki günde dört seans yaptık her gösterimde salonumuz doldu. Filmi ayakta bile izleyenler oldu. İki günde 3 binden fazla kişi filmi izleme şansı buldu. Dernek olarak bu tür kültürel faaliyetlere devam edeceğiz yetkililerden en kısa zamanda ilçemize sinema kurmalarını istiyoruz." Dedi.
Bu destansı hikaye bundan 25 yıl önce birkaç düzine kara sevdalının Anadolu’nun bağrından haritada yerini dahi bilmedikleri dünyadaki farklı ülkelere gidişlerinin öyküsüdür. Bu hikaye, idealleri peşinde yaşatmak için yaşamanın sırrına erenlerin; arkalarına bile bakmadan, gurbet ve yad eller demeden, evlerinden, yurtlarından anne ve babalarından yar ve yaranlarından ayrılanların hikayesidir.
Onlar sadece “sizi burada bir çift göz, gideceğiniz yerlerde ise binlerce göz bekliyor" sözüne eşlik eden gözyaşlarının, kalplerine verdiği ilhamla yola çıktılar. Dünyanın farklı coğrafyalarında ve bambaşka kültürlerinde gönüllerindeki ülke tutkusunu, memleket sevdasını hizmet aşkıyla bastırarak mağriplere maşrıklara gittiler.
Onlar, yani isimsiz kahramanlar...
Gittikleri yerleri vatanları, karşılarına çıkan farklı renk ve dildeki insanları ise kardeşleri bildiler. Hiçbir beklentileri olmadan, makam, mevkii, şan, şöhret ve rahatlık kelimelerini lügatlarından silerek, insanlığa yeni bir ses, farklı bir nefes olarak gittiler.
Heybelerinde fedakarlık ve iyilik, dillerinde ise gülen bir selam vardı. Gidilen her ülkede destanlık birer konu ve solmayan birer hatıra oldular.



511 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası