• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.286532.4159
Euro34.598834.7374

"SAYGI VE HÜRMETLE ELLERİNİZDEN ÖPERİM”

Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven, 18-24 Mart arasında kutlanan Yaşlılar Haftası nedeniyle yayınladığı mesajında, 'Yaşlılar Haftası'nı kutladı.
Başkan Güven kutlama mesajında şunları kaydetti:
'Dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü, sosyal ve aile değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan büyüklerimizin, yaşlılarımızın haftasını bir kez daha idrak ediyoruz. Yaşlılık insan hayatının kaçınılmaz bir merhalesidir. Nasıl ki her canlı doğar, büyür, yaşlanır ve ölürse insanda, hayatında bu dönemleri mutlaka yaşayacaktır. Bu canlının doğasında vardır. Önemli olan hayatın her dönemini, insanlığa hizmet ve faydalarla geçirilmesidir.
Yaşlılarımız, hayatlarının büyük bir bölümünü ailesine, topluma ve ülkesine hizmet etmekte geçirmişlerdir. Bizler için her zaman saygı duyacağımız ve engin tecrübelerinden yararlanacağımız kişilerdir. Yaşlılık bizim gelecekteki halimizdir. Bu yüzden yaşlılarımıza, Anne ve Babalarımıza gereken saygı ve ilgiyi göstermeliyiz.
Yaşlılarımızı acıma duygusuyla değil, bilgisi, deneyimi olan, bize tecrübeleri ile kılavuzluk edecek kişiler olarak görmeli ve ona göre saygıda kusur etmemeliyiz. Yine Alemlere Rahmet, insanlığı, İslâm’a davet için gönderilen Yüce Resulümüz (SAV), 'Küçüklerine şefkat, büyüklerine merhamet göstermeyenler bizden değildir', Hadis-i Şerifiyle Küçüklerimize ve büyüklerimize karşı davranışlarımıza kesin ve net çizgiler çizmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle 18-24 Mart Dünya Yaşlılar Haftası’nda yaşlarının en olgun çağında hisseden bütün vatandaşlarımızın yaşlılar haftasını kutluyor, ellerinden öpüyorum” dedi.



660 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası