• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.286532.4159
Euro34.598834.7374

İKTİDARA HEP BİRLİKTE YÜRÜYECEĞİZ

CHP Denizli Milletvekili aday adayı Mehmet Ali Orpak, 7 Haziran’da el ele gönül gönüle iktidara yürüyeceğiz dedi.
7 Haziran genel seçimleri kapsamında ilçe ziyaretlerini sürdüren Mehmet Ali Orpak Çivril’e geldi. Çivril ziyaretine CHP ilçe binasından başlayan Orpak daha sonra pazaryerini ve esnafları ziyaret etti. Mehmet Ali Orpak programının son bölümünde Yeşil Çivril Gazetesi ve 30 Gazetelerini de ziyaret etti. Gazete temsilcileri ile gündemi değerlenirden CHP Denizli Milletvekili aday adayı Mehmet Ali Orpak, “halkımız bize güvensin. Bu zor günleri CHP iktidarı ile atlatacağız” dedi.
Siyaset bizim genlerimizde var diyen Buldan’lı Mehmet Ali Orpak, çocukluk yıllarımda babamın eve getirdiği gazeteleri okurdum. Küçüklükten beri içimde vardı. Eğitimimi tamamlayıp Denizli’ye döndükten sonra da siyasete atıldım. CHP İl yönetiminde görev aldım. Aktif ve yoğun bir şekilde çalıştım. Çalışmaya da devam ediyorum dedi.
NEDEN CHP? CHP’Lİ OLMAK DEMEK NE DEMEK?
“CHP’li olmak demek sosyal demokrat olmak demek. Modernlik, bilgelik ve aydınlanma demek” sözlerini dile getiren Mehmet Ali Orpak, “Bizde aileden gelen bir yapı bu. Genetiğimizde var. Sosyal demokratların daha çok başarılı olması gerekiyor. Ben bu felsefede bir insanım. Bu inançla çalışıyorum. Siyaset aslında kolay bir iş değil. Emek, mücadele, zaman ve para isteyen bir iş. Ben de aslında keyfime bakabilirdim ama şunu gördüm. Türkiye’nin önünün açılması lazım. Türkiye’de korku imparatorluğu var. İnsanlar CHP’ye üye olmaktan bile korkuyor. Birilerinin yol göstermesi lazım. Bende o birileri olmak istedim. Son zamanlarda Atatürkçülük unutturulmaya çalışılıyor. Bu çok yanlış. Bazı şeyler yaşandığı zaman daha iyi anlaşılıyor. Ben ninelerimden dedelerimden Atatürk’ün ne yaptığını duyan insanım. Türkiye varsa, modern bir ülkeyse, demokrasi varsa bu Atatürk’ün sayesindedir” dedi.
ORPAK VEKİL SEÇİLİRSE?
7 Haziran’da gerçekleşecek olan genel seçimlerde Denizli’den milletvekili olarak Ankara’ya giderse Mehmet Ali Orpak nasıl bir vekil olur sorusuna ise Orpak şu cevabı verdi;
“Öncelikle milletvekilliği imajını değiştirmek istiyorum. Köylünün çiftçinin ve işçinin sesi olmak istiyorum. Sosyal demokrat bir partiysek halkın sesi olmalıyız. Ben de halkın sesi olmak için orda olacağım. Ben Ankara’ya gitsem bile Ankara’ya gitmeyeceğim, Ankara’yı Denizli’ye getireceğim. Denizli’ye halkla ilişkiler bürosu kurup sorunları dinleyeceğim. Milletvekili seçilme sisteminin değiştirmek için uğraşacağım. Türkiye’de maalesef parası olan milletvekilli olabiliyor. Yurt dışında parası olan değil toplumun tüm katmanını temsil eden kişiler meclisi oluşturuyor. Dolayısıyla mutlaka bunun üstüne gidilmesi gerek.
Bir anket yapılmış, milletvekiline kızınızı verir misiniz diye soruyorlar. Yüzde 80’in evet diyor. Diğer soruda milletvekillerinin nasıl görürüsünüz diye soruyorlar. Ona da güvenilmez çıkarcı cevapları veriliyor. Burada bir çelişki var. İşte ben bu çelişkinin değiştirilmesi için yola çıktım. Dürüst çalışkan akıllıca düşünen bir milletvekili profili oluşturmak istiyorum. “
BAŞKANLIK SİSTEMİ BİZE UYMAZ
Başkanlık sisteminin Türkiye’ye uygun bir sistem olmadığını belirten Orpak, “Bir takım ülkelerde uygulanan bu sistem bizim ülkemiz için uygun değildir. Dengelerin iyi işlemesi lazım. Tayyip Erdoğan kendine has bir başkanlık sistemi istiyor. Zaten Akp’nin içindeki vekillerin bazıları da bu sistemi istemiyor. Bu sistem olursa ileride sıkıntılar çekeriz” sözlerini dile getirdi.



499 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası