• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479

HASTANE EMANET AMBULANSLA HİZMET VERİYOR

Sağlık Bakanlığı tarafından Denizliye gönderilen 10 ambulansın dağıtım töreni Çivril’de tartışmalara neden oldu.
Hafta sonu yapılan ambulans dağıtım töreninden sonra açıklama yapan Çivril Belediye Meclis Üyesi Tunay Yazıcı “Denizli’de ambulans dağıtım törenine katılan Çivrilliler Çivril’de ambulans olmadığını bilmiyorlardı galiba” dedi.
Delikliçınar Meydanında yapılan dağıtım törenine katılan Çivrilli siyasetçi ve yöneticilere sert sözlerle yüklenen CHP’li Tunay Yazıcı “Sağlık Bakanlığı Denizli’ye ilçelerde kullanılmak üzere 10 ambulans ile bir UMKE aracı göndermiş. Çivril yaklaşık 2 aydır Çal’dan gelen emanet ambulansı kullanırken dağıtılan ambulanslardan alamamıştır. Bu Çivril adına acınası bir durumdur” dedi. Çivril’in eğitim dışında bütün hizmetlerden mahrum kaldığını belirten Yazıcı “ il merkezine 100 kilometre uzaklıkta bir ilçede şu an 112 de 2, hastanede 1 olmak üzere 3 ambulans var. 112 ambulansları nakil ambulansı. Yani sürekli hasta taşımak için kullanılıyor. Bu iki ambulans tabiri caizse mobil. Bunlar hasta nakilindeyken Çivril’de bir tane ambulans kalıyor. Yani 60 bin nüfusa bir tane ambulans hizmet veriyor. Allahtan yöneticilerimiz ön görülü davranarak olası bir acil durum için Çal’dan emanet ambulans getirmişler, oda olmasa Çivril tek ambulansa mahkûm olacak” dedi.
Hastanenin uzman doktor konusunda yetersiz olduğunu da dikkat çeken Tunay Yazıcı “hastanemizde uzman doktor olmadığı için 24 saat Çivril’den Denizli ve Uşak’a hasta nakli yapılıyor. Dolayısıyla Çivril’de ambulans kalmıyor. Geçen günlerde çevre yolunda yaşanan kazada yaralılar yarım saat ambulans beklemiş ve Çal’dan gelen 112 ambulansı ile hastaneye kaldırılmışlardır. Çoğu durumlarda hastanenin evde nakil ambulansı kullanılmaktadır. Keşke hafta sonu dağıtılan ambulanslardan biri Çivril’e alınabilseydi” dedi.
ZEYBEKÇİ’NİN SÖZ VERDİĞİ AMBULANS İNŞALLAH ÇİVRİL’E GELİR
Dağıtım töreninde Denizli’de toplam 99 ambulans olduğunu öğrenen Ekonomi bakanı Nihat Zeybekçinin Denizli’ye hafta içi bir ambulans daha gönderilmesi için talimat vereceğini söylediğini belirten Tunay Yazıcı “Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi Denizli’de 99 ambulans var bunu 100’e tamamlayalım, hafta içi bir ambulans daha gönderelim dedi. İnşallah gelecek bu ambulans Çivril’e kazandırılır. Bakan Çivril’e her geldiğinde ben Çivril’in vekiliyim diyor inşallah memleketi Çivril’i unutmaz” dedi.
Denizli’de hafta sonu dağıtılan 10 ambulans düzenlenen törenden sonra Honaz, Kale, Tavas, Serinhisar, Çameli, Sarayköy, Organize Sanayi Bölgesi, Bağbaşı ve Bayramyeri 112 istasyonlarına teslim edildi.



1205 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası