• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479

ÖZGECAN İÇİN BİR ARAYA GELDİLER

Tüm yurtta olduğu gibi Çivril’de de Özgecan Aslan için tepkiler çığ gibi büyüyor.
17 Şubat Salı günü CHP Çivril Gençlik Kolları Başkanlığı ve CHP Kadın Kolları Başkanlığı’nın ortaklaşa düzenlediği basın toplantısına Çivril Belediye Eski Başkanı İbrahim Hakkı Aslan, CHP Çivril Belediye Meclis Üyeleri, CHP’li üyeler, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Ortak hazırlanan basın açıklamasında Mersin’de hunharca katledilen Özgecan Aslan için bir araya geldiklerini belirten temsilciler açıklamalarında şu sözlere yer verdiler: “20 yaşındaki Özgecan okuldan evine giderken otobüste uğradığı bu saldırıya direndi, çabaladı ve tırmaladı. Biber gazı sıktı ama yetmedi canından oldu. Hergün 5 kadının katledildiği ülkemizde 2013 yılında 1312 kadınımız öldürülmüştür. 2014 yılının ilk 11 ayında 270 kadın katledilmiştir. 2015 Ocak ayında 27 kadın tecavüze uğramıştır. Bunlar sadece basına yansıyanlar, daha bizim bilmediğimiz basına yansımayan belki daha çoktur.
Kadına şiddet ve kadın ölümleri 12 yılda %1400 artmıştır. Neden? Çok değerli bakan ve milletvekillerinin şu açıklamaları olmasın? Sağlık Bakanı Recep Akdağ, “tecavüze uğrayan doğursun gerekirse devlet bakar.”
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç “kadın herkesin içinde kahkaha atmayacak.”
Vali Celalettin Cerrah “münevver Karabulut cinayetiyle ilgili ‘kızlarına sahip çıksalardı.’”
Melih Gökçek “Anası tecavüze uğrıyorsa neden çocuk ölsün, anası ölsün.”
Fatma Şahin “medya olayları abartıyor. Kadına yönelik şiddet algıda seçicilik.”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “bir tane kadın mıdır? Kız mıdır? Bilemem.”
Bütün bu cinayetlerde erkek eşitliğine inanmıyorum diyerek kadınların erkeklerin mülkü olduğu zihniyeti yıllardır topluma empoze edilmiştir. Bu yaşanan yüz karası olayı basit bir olay olarak görmüyoruz. Ve bu gibi olayları yapanları en ağır cezalarla cezalandırılmasını istiyoruz.”



638 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası