• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479

SOKAK HAYVANLARI İÇİN MAMA MAKİNESİ

Çivril Belediyesi, ilçedeki sokak hayvanlarına mama sağlamak için harekete geçti. Bu amaçla 23 Nisan Parkına çevreci bir mama makinesi kuruldu.
Çivril Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü tarafından 23 Nisan Parkına kurulan ve sokak hayvanlarının kullanımına sunulan otomatik hayvan yemleme ve sulama makinesinin açılışı yapıldı. Açılış töreninde makineler ile ilgili olarak bilgi veren Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven “Bu sistem sokak hayvanlarını beslemek, su ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla üretilen bir makinedir. Belediye olarak sokak hayvanlarının korunması ve beslenmesi konusunda üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Sokak hayvanları ile yaşamaya alışmamız gerek. Sokak hayvanlarının yaşamı ve hayatı kanunlar ile güvence altına alınmıştır. Bizde yerel yönetimler olarak sokak hayvanlarının korunması için elimizden geldiği kadar gayret göstereceğiz. Özellikle aç kalmaları nedeniyle insanlara rahatsızlık veren sokak hayvanlarının yoğun olduğu yerlerde bu rahatsızlığı önlemek amacıyla bu sistemi kurduk. Bu sistemin sokak hayvanlarını belirlenen merkezlerde toplamaya da faydası oluyor" dedi.
Bu sistemle sokak hayvanlarının susuz ve aç kalmalarıyla meydana gelen ölümlerin önüne geçeceklerini belirten Çivril Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürü Yüksek Aktürk’de, hayvanların yaşamalarına yardımcı olmak amacıyla belediye olarak iyileştirme çalışmaları yürüttüklerini söyledi.
Nasıl kullanılıyor?
İsteğe göre atılan teneke kola, cam şişe, plastik şişe, kutu 200 ml karton meyve suyu kutuları ile atık pil karşılığı 10 veya 100 gram arası mama, bir atık karşılığında mama haznesine bırakılıyor. Makine maksimum bir litrelik pet şişe büyüklüğünde atık alabiliyor. Ayrıca ilgili bölümden bırakılan su da, makinenin su haznesine geliyor ve böylece hayvanların su içmesi sağlanıyor. Çivril Belediyesi Ekipleri ise makinedeki mamayı her gün takviye ederek, hayvanların beslenmesine katkı sağlıyor.



562 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası