• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479

CAFE BİSTRO'DAN YENİ TATLAR. FONDÜ VE TRALİÇE

Son bir yıldır Çivril’e farklı bir damak tadı ve zevki sunan Çiğdem Cafe Bistro Çivril’in damak zevkine hitap edecek Fondü ve Traliçe tatlı çeşitlerini servise sundu.
Meyve ve çikolatanın birlikte hareket ettiği fondü tatlı çeşitlerini müşterilerinin beğenisine sunan Çiğdem Cafe Bistro, müdavimlerinden ve müşterilerinden tam not aldı.
İşletme Yöneticisi Burhan Şahan, “Misafirlerimize bölgemizin yemek ve tatlı çeşitlerinin yanında Balkanların tatlısı Traliçe ve Fondü tatlı çeşitlerini de tatma imkânı sunuyoruz. Fondü geleneğini günümüz tatlarıyla harmanlayarak yorumladık. Müşterilerimiz beğendi. Bizlerde talep karşısında yeni çeşitlerimiz ile müşterilerimizin tatlı keyiflerine bir nebzede olsa katkı sağlamanın mutluluğu içerisindeyiz” dedi.
Traliçe Nedir?
Arnavut tatlısı olarak biliniyor ama ustaları tarafından “Makedon Tatlısı” olarak da sunuluyor. Bosna ve Karadağ’da da yaygın. Bu yüzden daha çok “Balkanlardan gelen lezzet” olarak mönülerde ve damaklarda başköşeye yerleşiyor. Kökeninin Latin Amerika ülkelerine uzandığını, adının da İspanyolca ‘üç süt keki’ anlamına gelen ‘tres leches cake’e uzandığını söyleyenler de var. Arnavutların İtalyanlar’dan aldığını da. Nereden geldiği konusunda uzayıp giden tartışmalar bir tarafa bize Balkanlar’dan geldiği kesin. Trileçe, üç sütle yapılan tatlı anlamına geliyor. Aslında bizim revani tatlımızı andıran bir görüntüye sahip. Üsküp tatlısı olan ‘kaymaçina’ya da çok benzeyen bu tatlı; isminden ve görünüşünden anlaşılacağı üzere inek, koyun ve keçi sütünden, kimi ustalara göre de inek, manda ve keçi sütünden hazırlanıyor. Klasik pasta malzemesi olan pandispanya ve üç süt karışımı ile buluşturulan tatlı, üzerinde sosla servis ediliyor. Lezzet sırrı ustasında gizli olan bu tatlının sosu genelde karamel oluyor.



918 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası