• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.286532.4159
Euro34.598834.7374

TİCARET MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ ALMANYA’DA MESLEKİ EĞİTİM ALIYOR

Keriman Kamer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan İş ve Ticaret Eğitimi Projesi ve Staj Çalışması Avrupa Birliği Meslek Projeleri kapsamında kabul edildi.
Proje kapsamında Ticaret Meslek Lisesi Muhasebe Bölümü öğrencilerinden 20 öğrenci 4 Şubat Çarşamba Almanya’nın Ehingen kentine yola çıktı.
Okul Müdürü Ömer FALAK “Ülkemiz ihracatında ilk on il arasında yer alan Denizli ilimizde Dış Ticaret önem arz etmektedir. Dış ticarete ilişkin mevzuat bilgisine sahip, yabancı dil bilen yetişmiş insan ihtiyacımız her geçen gün artmaktadır. Bizde bu gelişmeler paralelinde öğrencilerimize dış ticaret işlemleri hakkında bilgi ve deneyim kazandıracak bir proje hazırladık. Bu projede öğrencilerimiz dış ticaret yapan bir şirket ile ilgili tüm işlemleri uygulamalı olarak yapmaktadır.
Bu uygulamaları pekiştirmek için öğrencilerimiz proje kapsamında Almanya’ya Şubat ve Mayıs aylarında olmak üzere iki ziyaret gerçekleştirilecektir. Okulumuzdan 30 öğrencimiz bu staj çalışmasına katılacak olup, staj çalışması sonucu öğrencilere EUROPASS Mobility sertifikası verilecektir. Bu sertifika ile öğrencilerimiz yurtdışında iş bulma olanağına sahip olacaklardır”dedi.



734 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası