• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.297332.4267
Euro34.583134.7217

Çivril Şehir Merkezinin Yeri Değişiyor

Çivril Belediyesi, Aşağı Mahalle’de bulunan ve DDY tarafından geçen yıl imara açılarak satışı gündeme gelen 54 bin metrekare arsayı ve üzerindeki taşınmazları 1 Milyon 253 Bin 405 TL’ye satın aldı. Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven gazetemize yaptığı açıklamada Çivril’in geleceği adına önemli bir hamle yaptıklarını belirterek “geçen yıllarda imara açılarak satışa gelen ve konut alanı yapılması planlanan DDY arsalarını üzerindeki taşınmazlarla birlikte satın aldık. Burası Çivril’in vizyonu olacak. Burayı şehrin en gözde alanı yapacağız” dedi.
Geçen yıl DDY tarafından satılması için çalışma başlatılan arsaların bu yıl Çivril Belediyesi tarafından 1 Milyon 253 BİN TL’ye satın alınmasını Çivril için yapılmış en önemli hizmetlerden biri olduğunu belirten Başkan Güven “bu arsalar imar planı yapılarak özel şahsa satılacak ve konut alanı yapılacaktı. Bu alan Çivril Belediyesi olarak göreve geldikten sonra öncelik verdiğimiz bir konuydu. Ankara’da yaptığımız girişimler ve çalışmalar sonucunda bu arsaları ve üzerindeki 7 taş binayı DDY’ den satın aldık. 54 bin metre karelik bu alana yapacağımız peyjaz çalışmalarından sonra Çivril için nefes alınabilecek, Çivril’in vizyonu olacak çok güzel bir alan yapacağız” dedi.
ESKİ İTFAİYE BİNASI BELEDİYE HİZMET BİNASI OLACAK
Çivril’in modern bir alana ve insanların keyifle vakit geçirebileceği yerlere ihtiyacı olduğunu belirten Başkan Dr. Gürcan Güven “Çivril ilçe merkezinde bulunan parklarımız ve şu an ki belediye hizmet binamız ihtiyaçlara cevap veremez durumda. 54 bin metreka-relik bu alanda bulunan eski itfaiye binasının bulunduğu yere belediye hizmet binası yapmayı planlıyoruz. Arsa içinde bulunan 7 adet tarihi taş binayı da aslına uygun şekilde restore ettikten sonra kültürel faaliyetlerin yapılabileceği sosyal alanlar olarak hizmete sunacağız. Alanda yapacağımız düzenleme ve planlama ile park alanları ve cafe tarzı yerler oluşturacağız” dedi.
YÜRÜYÜŞ YOLLARI VE BİSİKLET YOLU OLACAK
Alandan Ahmetçik Mesireliğine kadar yürüyüş ve bisiklet yolları yapılacağını da belirten Güven “alan çok büyük ve bu alan içinde yapacağımız kültür alanları dışında spor alanları ile bisiklet ve yürüyüş yolları da yapacağız. Şimdiki ÇMK Binası’nın olduğu yerden Ahmetçik Mesireliğine kadar bisiklet yolları ile yürüyüş yolları yapacağız. Vatandaşlarımız buralarda rahatça spor yapabilecek” dedi.
Geçen yıl DDY tarafından satılması gündeme gelen arsanın satışına engel olmak için Çivril’de faaliyet gösteren STK’lar bir çalışma başlatmış satışı engellemek için eylem planı hazırlamışlardı.



732 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası