• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.297332.4267
Euro34.583134.7217

CHP’Lİ KADIN BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ KADINLARA VERİLECEK KREDİYE ONAY VERMEDİLER

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak Ayı Toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın Başkanlığında gerçekleştirildi.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan Başkanlığında yapılan meclis toplantısında yoksul kadınların kendi kendilerine gelir getirici faaliyette bulunmalarını sağlamak maksadıyla, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı ile ortaklaşa hazırlanacak hizmet projesi çerçevesinde, 200 kadına toplam 200 bin lira sermaye verilmesi kararlaştırıldı. CHP Çivril Kadın Meclis Üyeleri Türkan Keyik ve Nuran Şafak Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından kadınlara verilen kredinin oylamasında çekimser oy kullandılar.
Meclis Gündemin 6’ncı maddesinde yer alan, yoksul kadınların kendi kendilerine gelir getirici faaliyette bulunmalarını sağlamak maksadıyla Türkiye İsrafı Önleme Vakfı ile ortaklaşa hazırlanacak hizmet projesi çerçevesinde 200 kadına toplam 200 bin lira sermaye vermek üzere protokol yapılmasına ve düzenlenecek protokolü imzalamak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a yetki verilmesi konusunu görüştü.
Toplantıda 2013 yılında Denizli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet vermeye başlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi Mikro kredi Ofisi’nin kendi işini kurup ev ekonomisine katkı sağlamak isteyen 1200 kadına kredi verdiği, Denizli’nin girişimci kadın sayısıyla Ege’de öncü olduğuna dikkat çekildi.
Kadınlara verilen kredi ile ilgili olarak meclis üyelerine bilgi veren ve kısa bir konuşma yapan Başkan Zolan, Denizli Büyükşehir Belediyesi Mikro Kredi Ofisi’ni tahsis ettiklerini ve kadınlara kaynak sağladıklarını anlatarak, şunları söyledi: "Buradaki geri dönüş önemli. Burada biz destekleyici pozisyondayız. Denizli’nin 10 ilçesinde kredi kullanan hanım kardeşimiz var. Kim bir şeyler yapmak istiyorum diyorsa, şartları sağlıyorsa destek veriliyor. Onun için 200 bin lira aktarım yapıyoruz. “Kredi bitti, imkânımız yok” demek istemiyoruz. Geri dönüşler çok başarılı. Mikro krediyi başarılı bir proje olarak görüyorum. 1200 hanım kardeşimizin bu krediden yararlanması önemli bir başarıyı ortaya koyuyor. Kadın isterse başarır bunun da bilincindeyiz. Biz yeter ki imkân sunalım” dedi.
KADINA VERİLECEK KREDİYE CHP Lİ KADIN ÜYELER DESTEK VERMEDİ
Konuşmaların ardından gündem maddesi oylamaya sunuldu. AK Parti’li ve MHP’li Meclis Üyeleri kadınlara verilecek olan mikro krediye Evet oyu verirken CHP’li üyeler ise çekimser oy kullandı. Karar oy çokluğuyla kabul edilirken oylamaya katılan CHP li Kadın Meclis Üyeleri Türkan Keyik ve Nuran Şafak’ın kadınlar için geliştirilen bir projeye parti grubu kararı olmamasına rağmen çekimser oy vermesi şaşkınlıkla karşılandı. CHP grubunda kadınlara verilecek kredi için evet oyu veren tek isim Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay oldu.
Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay evet oyu vermesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “söz konusu olan mikro krediyi bulan kişi Muhammed Yunus, tam anlamıyla bir sosyal demokrat kişiliktir. Ayrıca Nobel Ödülü almış, dünyada ki sayılı 2 entellektüel insandan biridir. CHP Gurubu olarak oylama da gurup kararı alınmadı. Her üyemiz kendi kararını verdi. Ben bir bankacı olarak Muhammed Yunus’un fikirlerini çok beğendiğim için evet dedim. Muhammed Yunus, Fakire güvenmeyi öneren kişi olarak tarihe geçmiş bir isimdir. Benim kararım evet oldu” diye konuştu.



584 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası