• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479

OYLAR SANDIKTA KULLANILSIN

SEÇİMİN DE YAPILACAĞI KONGRE 17 OCAK 2015 CUMARTESİ GÜNÜ SAAT: 11.00’DE VALİ RECEP YAZICIOĞLU KONFERANS SALONU’NDA YAPILACAK



Çivril Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi 17 Ocak'ta yapılacak genel kurulda yeni başkanını seçecek.
Esnaf Odası ve Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanlığını aynı anda yürüten mevcut başkanı Ertuğrul Mutlu’nun karşısına aday olan Matbaacı Celal Kadri Tort iddialı konuştu. Tort, "Çivrilli bir esnaf olarak uzun yıllardır Çivril Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin üyesiyim. Üzülerek söylüyorum ki kooperatifimiz bir türlü kendisini yenileyememiş ve çağın gerisinde kalmıştır. Çok daha fazla esnaf kardeşimize el uzatması gerekirken maalesef kısır bir döngü içine girmiştir" dedi.
“ESNAFIN AYAĞINA GİDECEĞİZ”
Çivril Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi'ni artık esnafın yani milletin hizmetine sunmak için esnaf arkadaşlarıyla birlikte hareket ettiğini ifade eden Başkan Adayı Celal Tort, "Kooperatifimiz esnafımızın da desteği ve teveccühüyle artık milletin hizmetine sunulacaktır. Kapalı kapılar ardında esnafa zorluk çıkaran bir yönetim yerine, esnafın en zor gününde ayağına kadar giderek derdiyle dertlenen bir yapıya kavuşturmak için yola çıktık. Esnafımız artık çalışan memurlarla değil başkanla 7/24 muhatap olacak" dedi. 17 Ocak’ta yapılacak seçimde oy kullanma işleminin kapalı olması taraftarı oldukalrını da belirten Tort “bugüne kadar Kooperatif seçimlerinde hep açık yani el kaldırma yöntemi ile oy kullanıldı. Bu bizim hep karşı olduğumuz bir yöntem Demokrasiye aykırı insanın özgür iradesine ipotek koyan bir yöntem. Bizim öncelikli hedefimiz seçim de oylamanın kapalı yani sandıkta yapılması olacak” dedi.
“OYLAMA SANDIKTA OLSUN İSTEYEN İSTEDİĞİNE ÖZGÜRCE OY VERSİN”
El kaldırma yöntemiyle yapılacak oylamada kooperatiften kredi çeken esnafların baskı altında olacağına dikkat çeken Tort “bizim amacımız ne olursa olsun seçim kazanmak değil. Biz istiyoruz ki bundan sonra başkan kim olursa olsun kredi çeken esnafın üzerinde bir baskı kurmasın kredi aldı diye hiçbir esnafın düşüncesi fikri ipotek altına alınmasın. Bütün samimiyetimle söylüyorum bana oy vermesinler ama esnaf kardeşlerim oylarını sandıkta versinler. Özgürce, baskı altında olmadan, tehdit vari bakışlara maruz kalmadan. Dediğim gibi bizim amacımız illa seçim kazanmak değil bizim amacımız Esnaf Kooperatifini demokratik ve özgür bir şekilde yönetilmesine öncülük etmek. Değişim başlatmak. İnşallah değişim bu genel kurulda yapılacak seçimlerle başlayacak” dedi.
“DEĞİŞMEKTEN KORKMAYIN”
Çağın inavasyon yani yenilenme ve değişim çağı olduğunun altını çizen Celal Tort “21 yüzyılda değişim ve yenilenmenin önünde durmak Çivril esnafının gelişmesini değil yerinde saymasını hatta geriye gitmesine sebep olur. İdareci pozisyonundaki insanların yenilenme, değişim ve şeffaflıktan yana olması gerekir” dedi.



918 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası