• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479

IŞIKLI GÖLÜ’NÜN KIŞ GÜZELLİĞİ

Ülke geneli ve Çivril’de son bir haftadır etkili olan soğuk hava sebebiyle Işıklı Gölü dondu.
730 hektarlık alanla Ege Bölgesi’nin en büyük göllerinden biri olan Işıklı Gölü, etkili olan soğuk hava nedeniyle dondu.
Gölü görmeye gelen vatandaşlar ve çocuklar, 20 santimetre kalınlığındaki buzun üzerinde kayarak eğlendi. Işıklı Gölü’nün Beydilli Mahallesi bölümünde etkili olan soğuk hava nedeniyle Işıklı Gölü dondu. Doğal güzelliği ile doğaseverlerin ilgisini çeken göl donunca il dışından gelen meraklılarında akınına uğruyor. Düşen hava sıcaklıkları nedeniyle tamamen donan gölü görmek isteyen vatandaşlar, yaklaşık 20 santimetre kalınlığına ulaşan buz üzerinde kayarak eğleniyor. Gölün donduğunu öğrenerek Çivril'e geldiklerini belirten vatandaşlar, gölün üzerinde rahatlıkla gezdiklerini söyledi. Göl çevresinde yaşayan vatandaşlar gölün en son 2011 yılında donduğunu belirterek son yıllarda gölün donduğuna şahit olmadık dediler. Gölün son 3 gün içinde yaşanan aşırı soğuklar nedeniyle bir gecede donmasına şaşırdığını vurgulayan Beydilliler, "Gölün donduğuna hiç şahit olmamıştık 2011 yılında da donmuştu o zaman da çok soğuk olmuştu. Hafta içi havaların aşırı soğuk olması nedeniyle göl bir gece de dondu. Yaklaşık gölün üzerinde 15 ila 20 santimetre buz var. Üzerinde rahatlıkla yürüyüş yapabiliyoruz" dediler.
Yetkililer Çivril’de üç gündür etkili olan soğuklar nedeniyle hava sıcaklığının gece eksi 25’e kadar düştüğünü belirtiler.



548 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası