• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479

SU KABAĞINDAN KUŞLAR İÇİN YUVA YAPTILAR

Çivril Rasime Kameroğlu Anaokulu Öğrencileri soğukta kalan kuşlar için su kabağından yuva yaptılar.
Çivril Rasime Kameroğlu Merkez Anaokulu Öğrencileri kış aylarında sokak hayvanları ve kuşların üşümemesi için ‘Sokakta Üşüyenler var’ projesi geliştirdiler.
Proje kapsamında 3 yaş sınıfı öğrencileri su kabağından ve damacanadan yaptıkları kuş yuvalarını Çivril’deki parklara astılar. Çivril Kaymakamlığı, Çivril Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün destekleriyle başlatılan proje kapsamında 50 su kabağı kuş yuvası, Hamam Mahallesi parkında ki ağaçlara asıldı. Proje ile ilgili olarak basın mensuplarına bilgi veren okul müdürü Hatice Güngören çocuklara hayvan sevgisi ve sosyal sorumluluk bilincini aşılamak için böyle bir projeye imza attıklarını belirterek “Atalarımız ağaç yaşken eğilir demişler. Çocuklarımıza hem hayvan sevgisi, hem de sosyal sorumluluk bilinci aşılamak için böyle bir proje başlattık. Çocuklarımız kışın en soğuk yaşandığı bugünlerde sokakta kalan hayvanlar ve kuşlar için yuva ve barınak yaptılar. İlk etapta 3 yaş sınıfımızın yaptığı elli su kabağı kuş yuvasını okulumuzun yanında bulunan parktaki ağaçlara astık. Projemize İlçe kaymakamlığı, Çivril Belediyesi ve ilçe milli eğitim müdürlüğü de destek veriyor. Önümüzdeki günlerde Çivril ilçe merkezindeki bütün parklara su kabağı yuvalarına asacağız” dedi.
İlerleyen günlerde projenin kapsamını genişleterek tüm okullardaki öğrencilerin de bu çalışmaya dahil olmasına çalışacaklarını belirten Güngören “amacımız Çivril’deki tüm okul öğrencilerimizi bu projeye dahil ederek tüm çocuklarımıza hayvan sevgisi ve sorumluluk bilinci vermek” dedi.



498 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası