• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479

“GÜÇLÜ ESNAF GÜÇLÜ ÇİVRİL”

Çivril Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatif seçimlerinde başkanlığa aday olduğunu açıklayan Matbaacı Celal Tort kooperatifin Çivrilli esnafların mali açıdan güçlü olması ve iş konularında gelişmeleri için çalışması gerektiğini belirterek “güçlü esnaf güçlü çivril demek” dedi.
17 Ocak 2015 tarihinde genel kurulu yapılacak olan S.S. Çivril Esnaf, Sanatlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığı için, Matbaacı Celal Kadri Tort çalışmalarına ara vermeden devam ederken, seçimlerin kapalı oyla yapılmasını istediğini belirtti.
Başkan Adayı Celal Tort, objektif bir yönetim kurulu oluşturduklarını ve herkese aynı mesafede olduklarını kimseyi ötekileştirmediklerini belirterek: “Öncelikli hedeflerimiz kooperatifin kurumsal bir yapıya kavuşturulmasıdır. Uzun yıllardır kooperatifimiz verdiği hizmette farklılıklar getiremedi. Seçimi ortaklarımızın oyları ile kazandığımız takdirde yeni bir çalışma düzeni ile kurumsal bir yapıya kavuşacağız. Bunun için öncelikli olarak bank sistemini kaldırıp, bankalardaki gibi müşteri temsilcilerinin hizmet verdiği sisteme geçilecek. Müşteri temsilcileri ile birebir görüşmeler sağlanmış olacak, böylece hiç kimse bir diğerinin ticari sırrını öğrenmemiş olacak. Hepimizin bildiği gibi teknoloji ve çağ çok hızlı ilerliyor. Ancak kefalet ve kredi kooperatiflerimiz de genel olarak bankacılık sisteminin son derece gerisinde kaldı. Mevcut sistemin geliştirilmesi ve esnafımızın daha hızlı, daha ucuz ve daha kapsamlı krediler kullanması yönünde üst kuruluşlarla istişarelerde bulunup, kooperatiflerimizin tüzüklerinin gerekirse tadillerinin yapılıp günümüz şartlarına uyması yönünde de çalışmalar yapacağız. Mali kriz içerisine giren ortaklarımızla yasal işlemlere başlamadan önce birebir diyaloglarla krizi atlatmaları konusunda çözüm yollarına gideceğiz. Ben ve ekibim esnaf kelimesinin anlamı olan içerisinde esnafın dertlerinin olduğu her sosyal alanda da üzerine düşen tüm sorumlulukları yerine getireceğiz. Yapılacak olan genel kurulun tüm esnaflarımıza ve ortaklarımıza hayırlara vesile olmasını dilerim. Bizler kooperatifimizin üyesi değil, ortağıyız. Hepimizin kooperatifimizde ana sermayesi var. Yani orası da bizim bir nevi işyerimiz. Bu bilinç ile tüm ortaklarımızın kongrede hazır bulunmasını ve genel kurulumuzu dikkatle takip etmelerini diliyorum. Yeri gelmişken yönetime birde teklifim olacak bu seçimde oylar kapalı kullanılsın herkes istediği adaya gönül rahatlığı ile oyunu versin. Benim ortaklarımızdan da talebim her kime oy atacaklarsa sandıkta oylarını kullanmaları yönünde. Böylece Çivril her kimi seçerse seçsin, demokrasiyi seçmiş örnek bir şehir ünvanını kazanmış olacaktır” dedi.
CELAL KADRİ TORT KİMDİR
“1975 Çivril doğumluyum. Lise mezunuyum, matbaacılık ve gazetecilik yapmaktayım. İki çocuk babasıyım. Çivril’de çarşı mevkiinde yaklaşık 20 yıldır iş yapan bir kardeşinizim. DP Parti ilçe başkanlığı yaptığım dönemde ekibimle birlikte Partime Çivril'de iki belediye başlanlığı kazandırdım. Babamın vefatı sonrasında devraldığım işyerim önümüzdeki senelerde 50. yılını dolduracak. Dolayısıyla geçmiş iş tecrübeme dayanarak kooperatifimize başkan adayıyım. Bana bu görev nasip olursa koltuktan güç almaya değil, güç vermeye geleceğime inanıyorum.



661 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası