• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479

TAVUK ÇİFTLİKLERİNE SIKI DENETİM

Çivril Belediyesi zabıta ekipleri tavuk üretimi yapan çiftlikleri denetledi.
Çivril Belediyesi Zabıta Ekipleri denetleme yaptıkları tavuk çiftliklerinde, insan sağlığına verdikleri önem ve çalışma koşullarının elverişli olması nedeniyle çiftlik sahiplerine teşekkür ederken diğer yandan insan sağlığı tehdit eden tavuk çiftliklerine ise uyarı yaptı.
Çivril Belediyesi Zabıta Ekipleri, son zamanlarda Çivril’de yaygın olarak faaliyet gösteren ilçe sınırları içerisinde bulunan, 17 ayrı tavuk çiftliğinde yaptığı denetimlerini arttırdı. Belediyeden konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada denetimlerdeki amacın vatandaşların sağlığı, huzuru ve güveni olduğunu belirtildi. Açıklamada; “Denetimlerde işletmelerin hangi entegre ile çalıştıkları ve kapasiteleri ile ilgili genel konular kontrol edilirken aynı zamanda işletmelerin kesinlikle uyması gereken biyogüvenlik kurallarına, asgari ve teknik şartlara uyup uymadıkları da denetlendi. Bu kapsamda işletmelerde ölü çukuru, kuş teli, dezenfeksiyon paspası v.b gibi biyogüvenlik tedbirlerinin alınıp alınmadığı kontrol edildi. İşletmelerde foseptik çukuru ve çukurun sızdırmazlığı konusunda işletme sahiplerine ayrıntılı bilgi verilerek konunun önemine dikkat çekildi” denildi.
Denetimlerde Gıda Hayvancılık ve Tarım İlçe Müdürlüğü, Çevre Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü Ekipleri, İlçe Çivril Belediyesi İmar ve Fen İşleri Ekiplerinin de katıldığı ifade edildi.
Denetimlerin önümüzdeki günlerde de devam edeceği yaz aylarına kadar eksiği olan işletmelerin sıkı takip altına alınacağı belirtildi.



725 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası