• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479

“YAMAÇ PARAŞÜTÜ TUTKUNLARI ÇİVRİL'DE BULUŞTU”

Çivril Beydilli’de buluşan yamaç paraşütü sporcuları, Işıklı Gölü'ne karşı gökte süzülmenin keyfini yaşadı.
Çivril’in önemli turizm ve mesire yerlerinden bir tanesi olan ’Beydilli’ yamaç paraşütü turizmine açıldı.
Çivril Belediyesi ile Burdur Yamaç Paraşütü ve Havacılık Kulübü organizasyonu ile bir araya gelen sporcular, Işıklı Gölü'ne karşı uçarak eşsiz manzaranın tadını çıkardı.
Çivril Belediyesi, ilçenin Beydilli Mahallesi sınırları içerisinde 1208 metre yüksekliğinde olan Değirmenci Tepe’yi yamaç paraşütü yapanların hizmetine sunmayı amaçlıyor.
Yamaç paraşütü çalışmaları kapsamında hafta sonu Burdur, Isparta ve Denizli’den gelen sporcular uçuş gerçekleştirdiler. Sporculara ev sahipliği yapan ve yamaç paraşütü için hazırlanan Beydilli Değirmenci Tepe’de açıklama yapan Ak Partili meclis üyesi Özkan Avcı, Çivril’ de doğa turizmi için Işıklı ve Akdağ Kocayayla’nın çok müsait olduğunu Beydilli’nin de Işıklı Gölü ile birlikte yamaç paraşütü ile ilçe turizmine katkı sağlayacağını söyledi. İlçeyi Türkiye’ye tanıtmak ve Beydilli’yi yamaç paraşütüne açmak için Çivril Belediyesi olarak çalışmalara başlayacaklarını belirten Avcı, “Çivril ve Beydilli’yi tüm Türkiye’ye duyurmak için bu alanı yamaç paraşütü yapanların hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Bu vesile ile hem Çivril’imizi hem de Beydilli ve Işıklı Gölümüzü herkese göstermiş olacağız. Buradan ilk defa paraşütle atlanıldı, ilerleyen yıllarda bu alanı düzenleyip paraşütle atlayan arkadaşların bu bölgeye sıklıkla gelmesi sağlayacağız” dedi. Çivril’in doğal bir turizm cenneti olduğunu altını çizen Özkan Avcı “Çivril Akdağ, Kocayayla, Tokalı Kanyonu ve Işıklı Gölü ile doğal bir turizm alanı. Bunların yanı sıra ilçemizde yaban hayvanı avı, dağ tırmanışı da yapılıyor. Burada yaşadığımız en büyük sorun buraya gelen sporcuların konaklaması. İnşallah Çivril Belediyesi olarak önümüzdeki beş yıl içinde bu sorunların üstesinden gelerek ilçemizi doğa sporları merkezi haline getireceğiz” dedi.
Paraşütçü Yakup Alkan’da, Beydilli’nin uçuş için çok ideal bir yer olduğuna dikkat çekerek "Buranın en büyük avantajı kalkış alanının uygun olması. Belediyeden buraya kadar olan yolu açmasını ve ulaşımı kolaylaştırmasını talep ediyoruz. Ayrıca gölünün rüzgârı ideal, gittiğimiz birçok yerden daha güzel uçuşlar yaptığımız bir yer. Yamaç paraşütü sadece Pamukkale ve Fethiye’de değil, Çivril Beydilli’de de yapılıyor. Yamaç paraşütü o kadar zor değil, yeter ki eğitmen alınarak bu spor yapılsın" diye konuştu.
Sabah saatlerinde Değirmen Tepe ye çıkan ve hazırlıklarını tamamlayan sporcular, sırtlarına bağladıkları paraşüt ile yamaca doğru koşarak kendilerini boşluğa bıraktı. Havada süzülen paraşütçüler eşsiz manzaranın keyfini çıkarırken, havada sağa ve sola dönüşlerde izleyenler de büyük heyecan yaşadı.
Denizli’de Pamukkale ve Çameli’de yapılan yamaç paraşütü sporunun Çivril belediyesinin çalışmaları ile Beydilli’de de yapılması hedefleniyor.



667 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası