• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406

KÖYÜ KOMPLE SATALIM

Çivril Belediye Meclis Üyesi Tunay Yazıcı Aralık Ayı Meclis toplantısında söz alarak Yassıhöyük Mahallesinde yapılacak arsa satışları ile ilgili olarak ilginç bir öneri sundu.
Aralık Ayı Toplantısını yapan Çivril Belediye Meclisinde 9.gündem maddesi olarak oylamaya sunulan Yassıhöyük Mahallesindeki 11 parça 34.905 metrekare tarla vasıflı arazi satışı ile ilgili olarak grubu adına söz alan CHP’li üye Tunay Yazıcı sekiz aydır arsa satışı yaptıklarını belirterek “göreve geldiğimizden beri her meclis toplantısında arsa satışı oylaması yapıyoruz. Aralık Ayı meclis gündemine baktığımız zaman Yassıhöyük Köyümüzden 11 parça arsa ile toplam 34.905 metrekare yerin satılacağını görüyoruz. Ben diyorum ki biz her ay böyle parça parça satışla uğraşmayalım. Bugün mesela Yassıhöyük Mahallesini komple toptan tamamını satalım geçelim” dedi.
Tunay Yazıcı’nın satışlar ile ilgili olarak yaptığı konuşma diğer meclis üyeleri tarafından tebessümle karşılanırken Başkan Gürcan Güven satışlarla ilgili olarak yaptığı açıklamada satılan yerlerin yıllardır köylüler tarafından kullanılan yerler olduğuna dikkat çekerek “sattığımız arsalar zaten yıllardır muhtarlar tarafında köylüye kiraya verilen arsalar. Buraların satışının yapılmasını köylüler istiyor satışta zaten köylüye yapılıyor. Dışarıdan gelip alan olmuyor bu konuya dikkat ediyoruz. Bu arsalar belediyenin olarak kalsa belediye buraları çok cüzi fiyatlara kiraya vermekten başka bir şey yapamaz ama bu şekilde hem köylümüz yıllardır emek verdiği ekip diktiği yerin sahibi oluyor hem de belediye elindeki fazla gayri menkulleri satarak gelir elde ediyor” dedi.
Yapılan oylamada Cumhuriyet Halk Parti’li ve Milliyetçi Hareket Parti’li üyelerin red oyu vermesine rağmen Yassıhöyük Mahallesinde bulunan 11 parça tarla vasıflı arsanın oy çokluğu ile satılmasına karar verildi.



962 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası