• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.286532.4159
Euro34.598834.7374

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MÜ? PROTOKOL VE ÖĞRENCİLER GÜNÜ MÜ?

24 Kasım Öğretmenler Günü tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de törenle kutlandı.
Öğretmenler Günü kutlama töreni, Cumhuriyet Alanı'ndaki Atatürk Anıtı'na İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özcan tarafından çelenk koyulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.
Cumhuriyet Meydanındaki programın ardından kutlamalara Anadolu Öğretmen Lisesi Konferans Salonu'nda devam edildi. Törene katılan öğretmelere Çivril Belediyesi tarafından birer karanfil dağıtıldı ve öğretmenler günü kutlandı.
Törene Kaymakam Orhan Burhan, Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven, Jandarma Komutanı Üsteğmen Necati İlhan, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Murat Özkan, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Yazıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özcan, Emniyet Müdürü Hüseyin Keskinkılıç, Siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, az sayıda öğretmen ve öğrenciler katıldı. Salonda günün asıl sahibi olan öğretmenlerin tamamının bulunmayışı akıllara, öğretmenler günü mü? Yoksa protokol ve öğrenciler günü mü? Sorusunu getirdi.
Toplumun bütün kesimlerine yol gösteren birer öndersiniz
Anadolu Öğretmen Lisesi Konferans Salonu'nda, Emine Özcan Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özcan yaptığı açılış konuşmasında, öğretmenliğin gücünü sevgiden alan, Dünya'nın en kutsal ve en saygın mesleği olduğunu belirterek "her çeşit mesleğin toplumdaki bireylere kazandırılması da öğretmenlik sayesinde olmaktadır. Onun için sizler toplumun bütün kesimlerine yol gösteren birer öndersiniz. Mühendis bina yapar, ressam resim çizer, çiftçi ekin yetiştirir. Ama bir öğretmen insan ruhunu şekillendirir. Bu eseri şekillendirirken eserinde imzası olmayan tek sanatkar öğretmendir "diyerek, öğretmenler gününü kutladı.
Toplumun mimarları
Törende bir konuşma yapan Kaymakam Orhan Burhan’da, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlayarak "Ulu Önder Atatürk'ün Başöğretmenliği kabul ettiği anlamlı bir gün Öğretmenler Günü olarak ilan edilmiştir. Ülkemizin öğretmenlere verdiği değer olarak da ayrı bir anlam ifade ediliyor. Toplumun mimarı dediğimiz öğretmenlerimiz bilginin daha önemli olduğu, öğrenmenin ve öğretmenin giderek değer kazandığı günümüzde biraz daha önemli hale geldi. Bu anlamda toplumumuzun yetişmesi ve geleceğe hazırlanmasında öğretmenlerimizin rolü ve sorumluluklarının da bugünde geçmişte olduğu gibi daha da artarak devam ettiği düşüncesindeyim. Ülkemizin bugünlere gelmesinde öğretmenlerimizin de katkısı da büyüktür” dedi. Konuşmaların ardından öğrenciler şiirler okuyup, oratoryo sundular. Program, öğrenci korosu tarafından söylenen şarkılarla sona erdi.



494 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası