• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.286532.4159
Euro34.598834.7374

BARINAKTAKİ HAYVANLAR AŞILANDI

Çivril Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı Veteriner Hizmetleri Merkezi, hayvan barınağındaki 200 köpeği kuduz ve parazite karşı aşılattı.
Evkaya Köpek Barınağında bulunan yaklaşık 200 köpek, Çivril Belediyesi'nin veteriner hekim grubu tarafından sağlık kontrolünden geçirildi. Çivril Belediyesi veterineri kontrolünde yapılan aşılama çalışmaları kapsamında barınakta bulunan bütün köpekler aşılandı.
Çivril Belediyesi Hayvan Barınağı'nda bulunan hayvanların tedbir amaçlı olarak kuduza karşı aşılandığı belirtildi. Zabıta Müdürlüğü kontrolünde toplanan sokak hayvanları, hayvan barınağında veteriner kontrolünde tedavileri yapılarak aşılama işlemleri gerçekleştiriliyor.
Uygun şartlarda toplanan sokak hayvanları barınağa getirilerek özelliklerine göre belirlenmiş bölümlerde kontrol altında tutuluyor. Hayvan severlerinde ilgi gösterdiği hayvan barınağından isteyenler, köpek sahiplenebiliyor. Her yıl düzenli olarak yapılması gereken aşılar konusunda hassasiyet gösteren Çivril Belediyesi Veteriner ve Zabıta Müdürlüğü, "düzenli olarak gerçekleşmesi gereken uygulama ile barınağımızda bulunan hayvanlarımızı kuduza karşı aşıladık. Aynı zamanda çeşitli haşerelere karşı ilaçlamaların da yapılmasıyla birlikte barınağımızda bulunan bütün hayvanlarımızın sağlık kontrollerini gerçekleştirdik. Hayvan barınağımızda sağlık kontrollerimiz sürekli olarak devam ediyor. Çünkü her gün barınağımıza yeni sokak hayvanı dahil ediliyor. Barınağımıza getirilen hayvanları, mevcut barakalarımıza koymadan önce sağlık kontrollerinden geçiriyoruz. Olası bir sağlık sorunu ve vakaya karşı her türlü tedbirimizi alıyoruz" şeklinde bilgi verdiler.
Diğer yandan herhangi bir kuduz vakasının bulunmadığı hayvan barınağında bulunan yaralı hayvanların bakımına ise özen gösteriliyor. Ayrı ayrı barakaların bulunduğu hayvan barınağında aşılanan köpeklerin kulakları küpeleniyor.



904 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası