• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.286532.4159
Euro34.598834.7374

Çivril Belediyesi’nde Görev Yapan 65 İşçi Gidiyor

Çivril Belediyesi bünyesinde bulunan 65 kadro fazlası işçinin ataması yapıldı.
30 Mart Yerel Seçimlerinden sonra kasaba belde belediyelerin kapatılması ile birlikte Çivril Belediyesine geçen 65 işçi ve memurun valilik kararnamesi ile ataması yapıldı. Yapılan atamalardan sonra Çivril Belediyesinin personel sayısı 74’e düştü.
Atama kararından sonra basın mensuplarının sorularını cevaplayan Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Yazıcı göreve geldikten sonra en büyük sorunlardan biri olan personel sorununun kısmen de olsa giderildiğini söyledi.
YILLIK MAAŞ MALİYETLERİ 2 MİLYON 300 BİN TL
Personel giderlerinin bütçede çok fazla gider oluşturduğuna dikkat çeken başkan Yazıcı 30 Mart yerel seçimlerinden sonra kapanan belediyelerden Çivril Belediyesine gelen işçi ve memurların yıllık maaş ve sosyal güvence gideri 2 Milyon 300 Bin TL’yi aşıyordu. Bu paranın yanı sıra 65 kişiden belediye işlerinde kullanamadığımız elemanlarda vardı. Atamaların yapılması ile aylık 250 BİN TL. gibi bir yükten hem de boşta bekleyen personelden kurtulmuş olduk. Bu güne kadar hem Çivril Belediyesine hem de kasaba belediyelerinde hizmet veren arkadaşlara teşekkür ederim. Yeni görev yerlerinde başarılar dilerim” dedi.
Geçen yıl çıkarılan Büyükşehir Yasası ile Denizli büyükşehir olmaya hak kazanmış, belde belediyeleri 30 Mart yerel seçimleri ile birlikte resmen kapanmıştı. Çivril Belediyesi’nin kapanan kurumlardan gelenlerle personel sayısı 150’yi yaklaşmıştı. Kabaran personel sayısı karşısında belediye İller Bankasından aldığı ödeneğe her ay ortalama 250 BİN TL takviye ederek maaş ödemesi yapmak durumunda kalıyordu. Gelirin büyük bir bölümünü belediyecilik hizmetlerine gitmesini isteyen Belediye Başkanı Gürcan Güven, radikal bir karar alıp 65 personeli havuz sistemine attı. Başka kurumlara dağılmaları sağlanan ve maaşları 2 bin ile 3 bin arasında değişen bu personelin yıllık yaklaşık 2 milyon 300 bin liralık maaşı ve çeşitli sosyal güvence giderleri artık belediye bütçesinden çıkmayacak.



726 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası