• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.297332.4267
Euro34.583134.7217

DOKTOR BAŞKAN’DAN YENİ TANITIM ATAĞI

Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven Çivril’in tanıtımı için çalışmalara ara vermeden devam ediyor. Başkan Güven Çivril tanıtım çalışmaları kapsamında festivalde başlattığı ataklara bir yenisini daha ekledi.
Çivril’de de yetişen hünnap isimli meyveyi tüm ülkeye, dünyaya tanıtmayı hedeflediklerinin altını çizen Güven; “Çivril, Denizli’nin en uzak ilçelerinden biri olduğu için hep uzaklarda kaldık. Oysa ekonomisiyle çok canlı olan bu ilçemizin çok daha fazla tanıtıma ihtiyacı vardır. Hem turizm, hem de tarımsal ekonomisiyle cazibesi bugüne kadar fark edilmeyen ilçemizin tanıtımı için yeni dönemde buna fazlasıyla önem vereceğiz” dedi.
Bu bağlamda Ulusal bazda yayın yapan Pamukkale TV.’de bir röportaj yapan Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven, hünnapın faydaları hakkında bilgi verdi. Güven hünnapı şu sözlerle tanıttı; “Hünnapın asıl vatanı Suriye. Ceviz büyüklüğünde olan hünnap heryerde yetişen bir meyve değildir. Gerek havasından, gerek rakımından dolayı hünnap meyvesi Çivril’in Gümüşsu Mahallesinde yetişmektedir. Maalesef halk arasından faydaları bilinmemektedir. Hünnap belirgin fayadalarından birisi kroner kalp hastalıkları, damar tıkanıklığı, damar sertliği, nefes darlığı, astım, bronşit, solunum sıkıntıları, mide rahatsızlığı, şişkinlik, hazımsızlık, kabızlığa kadar bir çok hastalığa en faydalı meyvelerden birisi olduğu söyleyebiliriz.
Bu meyvenin yetiştiği alanlar çok fazla olmamasından dolayı, manavda veya AVM’lerde sıklıkla rastlanmamakta ve bu sebepten dolayı bu faydaları halkımız bilmemektedir. Aroması çok hoş olan bu meyve kurutulmuş olarak ta tüketilebilir.



1065 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası