• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479

ÇİVRİL BELEDİYESİ İŞÇİLERE 1.5 MİLYON TL ÖDEYECEK

Çivril Belediyesinde çalışan işçilerin maaşlarından 2010 2014 yılları arasında kesilen paralar işçilerin hesabına yatacak. 69 işçiden 4 yıl boyunca kesilen toplam 1 Milyon 449 Bin TL’nin ödemesi Ocak ayında yapılacak.
Göreve geldikten sonra işçiler ile bir araya gelerek dört yıl boyunca yapılan maaş kesintilerinin ödenmesi sözü veren Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven işçilerle yaptığı toplantıda “bu para sizin hakkınız. Ortada bir mağduriyet var. Bu mağduriyeti ortadan kaldırmak için elimizden gelen ne varsa yapacağız” dedi.
Belediye Meclis Salonunda 69 işçi ve Plan Bütçe Komisyon Üyeleri Tunay Yazıcı, Salim Altuntaşoğlu, Ramazan Bayram ve Mali Hizmetler Müdürünün de katıldığı toplantıda konuşan Başkan Güven işçilerin alacağının en öncelikli konu olduğunu vurgulayarak “bu para ödenmeden saha da yapacağımız işlere başlamak haksızlık olurdu. Siz belediyenin can damarısınız sizin mağdur olmanız bizim en son isteyeceğimiz şeydir. Maaşlarınızdan kesilen farklar önümüzdeki günlerde hesabınız yatacak” dedi.
SAVUNDUĞUNUZ ŞEY
DİLDEN DEĞİL GÖNÜLDEN OLMALIDIR
Göreve geldikten sonra işçilerin alacaklarının ödenmesi için plan bütçe komisyon üyeleri ile yoğun bir çalışma programı yaptıklarını belirten Başkan Güven “yaklaşık altı aydır plan bütçe komisyonunda ki arkadaşlarla bu paraların ödenmesi için yoğun bir mesai harcadık. Kimsenin arkasından konuşacak değiliz. Ama bir şekilde hakkınız gasp edilmiş. Bu ne insanlığa, ne demokrasiye, ne sosyal belediyecilik anlayışına sığar. Esas olan işçinin teri kurumadan hakkını vermektir. Savunduğunuz şeyler gönülden olmazsa dilde kalırsa inandırıcı olmaz. Önemli olan gönüldür. Belediye olarak biz üzerimize düşeni yapacağız. Bizim Çivril için yapacak işlerimiz var bu işleri sizlerle birlikte yapacağız” dedi.
Yaklaşık bir saat süren toplantıda işçiler maaşlarından kesilen farkların dört yıllık yasal faizinden vazgeçtiklerini belirterek avukat ücretinin de belediye tarafından ödenmesi konusunda belediye başkanından talepte bulundular.



575 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası