• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479

İlköğretim Haftası Kutlandı

Çivril İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı İlköğretim Haftası bir dizi etkinlikle kutlandı.
İsmail Özcan İlkokulunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kutlama programı öğrencilerin sergilediği performanslarla devam etti.
İsmail Özcan İlkokulu Bahçesinde yapılan kutlama programının açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Zekeriya Türk, “Ülkemizde tüm ilköğretim okullarında İlköğretim Haftası çeşitli etkinlikler kutlanmaktadır. Buradaki amaç, öğrenci-okul ve aile arasında sağlıklı bir ilişki kurarak hedefleri olan bireyler yetiştirmektir. Bu hafta başta ilçemize, ilimiz ve ülkemize hayırlı olsun. Dolu dolu bir eğitim - öğretim sezonu geçirmemizi temenni ediyorum” dedi.
Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven’de konuşmasında “Okul bizim ikinci evimizdir. Hepimiz okullarımıza kavuşmanın sevinç ve heyecanını yaşıyoruz. Bir ülkenin gelişmişlik düzeyi eğitimli insan sayısıyla ölçülür. Bunun içindir ki, ilköğretimin kalitesi toplumumuzun da kalitesini yansıtır. Bu anlamda hepimiz üzerimize düşenin en iyisini yapmakla mükellefiz” diyerek yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulundu. Çivril Kaymakamı Orhan Burhan ise yaptığı konuşmada eğitim öğretimin önemine değinerek “en pahalı yatırım insana yapılan yatırımdır. İnsan diğer canlılar gibi dünyaya bazı bilgilerle donanımlı olarak gelmez. Eğitime ve öğretime ihtiyacı vardır. Bu faaliyet bir yaşam boyu devam etse de insanın özellikle çocukluk dönemi alacağı eğitim ve öğretim bakımından en kritik aşamadır. Hayata kişisel, sosyal, zihinsel ve manevi anlamda iyi yetişmiş bireyler kazandırmak için çocukluk döneminin iyi değerlendirilmesi ve bu dönemde gerçekleştirilecek eğitimin çocuğun ilgi yetenek ve algısına uygun olması gerekir” dedi.
Kutlama programı öğrencilerin okuduğu şiirler ve sergiledikleri performanslardan sonra flüt korosunun verdiği mini konserden sonra sona erdi.
İlköğretim Haftası Kutlama Programına; Çivril Kaymakamı Orhan Burhan, Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Necati İlhan,İlçe Emniyet Amiri Hasan Gül, Hayırsever İş Adamı Kadir Kameroğlu, Ak Parti İlçe Başkanı Zeki Aksoy, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.



426 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası