• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.297332.4267
Euro34.583134.7217

Çivril / Işıklı Gölünde Milyonlarca Balık Telef Oldu

Ege Bölgesi'nin en büyük sulak alanlarından olan Işıklı Gölü'nde meyve suyu sezonun açılmasıyla meydana gelen aşırı kirlilikten sonra yine toplu balık ölümleri görülmeye başlandı.
Gökgöl ve Işıklı Gölünde meydana gelen balık ölümlerinin Dinar’daki meyve suyu fabrikasından kaynaklandığını belirten Gökgöl’lü Balıkçılar tedbir alınmazsa birkaç yıl içinde göldeki tüm canlı türlerinin yok olacağını belirttiler.
Geçen yıl aynı dönemlerde yaşanan balık ölümlerinden sonra bu yılda meyve sezonunda gerçekleşen balık ölümlerinin meyve suyu fabrikalarından göle bırakılan atıklardan kaynaklandığı belirten köylüler atık bırakan tesislerin denetlenmemesine de tepki gösterdiler.
Özel bir firmaya ait balık çiftliğinde yaşanan toplu balık ölümlerinden sonra İlçe Tarım Müdürlüğüne haber verdiklerini belirten köylüler “bu olay her sene bu dönemlerde yaşanıyor. Şeftali ve Elma suyu sezonu açıldı mı Menderesin suyu kapkara oluyor göle akan bu su da hem balık çiftliğindeki balıkları hem de göldeki balıkları telef ediyor” dediler. Olay yerinde inceleme yapan Çivril İlçe Tarım Müdürlüğü Su Ürünleri ve Veterinerlik Hizmetleri ile Çivril Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Veterinerleri gölden inceleme için ölü balıkları topladılar. Veterinerler ve görevliler yaptıkları ilk incelemelerde balıkların süzgeçlerinin suya karışan kimyasallar nedeniyle yanmış olduğunu tespit ettiklerini söyleyerek “su kaynağından başlayan kirlilik göldeki balıkların solungaçlarını yakmış. Maalesef gölde ne kadar balık öldüğünü tespit etmemiz zor” dediler. Gökgöl’de bulunan özel bir firmaya ait balık çiftliğinde de balıkların öldüğünü belirten yetkililer “geçen yıl aynı bölgedeki balık çiftliğinde yaşanan balık ölümleri bu yılda yaşandı. 100 balık havuzunun olduğu alanda ne kadar balık telef olduğunu tespit etmek zor. Ama geçen yıl aynı dönemde bu bölgede 1 Milyona yakın balık telef olmuştu” dediler. Çivril İlçe Tarım Müdürlüğü ve Çivril Belediyesi Veterinerleri Su ve Balıklardan incelemek üzere örnekler aldılar.
Kaynak www.yesilcivrilgazetesi.com



981 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası