• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479

CHP’li İsmail Tunay Yazıcı Canlı Yayında ELMA GİDERLERİNİ ELEŞTİRDİ

20. Elma Tarım ve Kültür Festivali etkinlikleri çerçevesinde Çivril’den canlı yayın yapan ART ve Pamukkale Tv. Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanı İsmail Tunay Yazıcı ile röportaj yaptı.
Herkesin konuşmalarının aksine festivale başka bir pencereden bakan Belediye Meclis Üyesi İsmail Tunay Yazıcı elma fiyatını eleştirdi.
Mazotun, gübrenin çok pahalı olduğunun altını çizen Yazıcı, “bundan onbeş sene önce de elma fiyatının aynı olduğunu ancak o dönem ki gübre, mazot fiyatlarının bugünkünün yarısı olduğunu,1999 yılında 250-300 bin ton civarında elma üretimi yapan Çivril’de maliyetlerin artmasından dolayı üretim bugün 150 bin tonlara kadar düştü. Elmasıyla meşhur Çivril’de halkımız elma ağaçlarını söküyor” dedi.
Grup Başkanı Yazıcı Işıklı Gölü’nün geçen yıllarda 316 milyon metreküp suyunun bulunduğunu ancak vahşi sulama ve ayçekirdeğinin çok fazla ekilmesinden dolayı bu yıl 50 milyon metreküp suyun kaldığını belirterek, “vahşi sulama ve ayçekirdeği sulamasının fazla olmasından dolayı bu sene göldeki su miktarı çok azaldı. Milletvelikillerimizin bir an önce bu duruma el atmaları gerekiyor, gidişat çok kötü. Böyle giderse kısa zamanda Çivril Işıklı Gölüdeki tabi yaşamın sona ermesi kaçınılmaz bir gerçek olur” dedi. Ayçekirdeğinin sürekli ekilmesi halinde arazinin çoraklaşma tehlikesiyle karşı karşıya kalacağını belirten Yazıcı “Türkiye’de en kaliteli çerezlik çekirdeği yetiştiren Çivrilli üretici kontrollü ayçekirdeği ekimi yapmazsa bir kaç yıl içinde yüzünü güldüren çekirdekten muzdarip olabilir” dedi.
Yazıcı ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Üyesi olarak, Başkan Gürcan Güven’in kendilerine yetki ve görev vermesinden dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, “biz her ne kadar muhalefet de olsak, Çivril için yapılacak her türlü icraatın yanındayız. Bize verilen görevi layıkı ile yaptığımıza inanıyor ve partili arkadaşlarım adına Başkan Gürcan Güven’e teşekkür ediyorum” dedi.



1266 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası