• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479

CEZA KESEN DEĞİL HATAYI ÖNLEYEN OLACAĞIZ

Çivril Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik birimleri emniyet kemeri ve hatalı park ile motosiklet sürücülerine yönelik kask konusunda kontrollerini artıracaklar.
Çivril Emniyet Müdürü Hüseyin Keskinkılıç, şehir içindeki trafik denetimlerinin artırılacağını ifade ederek, önümüzdeki haftadan itibaren şehir içinde emniyet kemeri takılması sis farı ve egzoz kontrolü ve motosiklet sürücülerine yönelik kask kontrollerinin artırılacağını söyledi.
Çivril Emniyet Müdürü Hüseyin Keskinkılıç makamında basın mensupları ile bir araya geldi. Keskinkılıç Çivril’de üç hafta önce göreve başladığını belirterek Çivril’i tanımaya çalıştığını söyledi. Göreve başladıktan sonra tüm emniyet birimleri ile detaylı bir çalışma içine girdiklerini belirten Müdür Keskinkılıç asayiş ve trafik denetimlerin sürekli olarak yapıldığını ancak, önümüzdeki haftadan itibaren daha detaylı ve geniş kapsamlı kontroller yapacaklarını belirterek, sürücüleri trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı.
Şehir merkezinde hatalı parka kesinlikle müsaade etmeyeceklerini, ikinci sıra park yapan araçlara hem ceza yazılacağını hem de otoparka çekileceğini anlatan Keskinkılıç, diğer yandan kavşaklara çok yakın park eden araçların da aynı şekilde çekilip, ceza uygulanacağını kaydetti. Şehir içi uygulamaların daha da artırılacağını dile getiren Keskinkılıç, yaptığı açıklamada, şunları söyledi “Çivril şehir merkezinde çeşitli konularda ekiplerimiz denetimlerde bulunuyorlar. Ancak, önümüzdeki haftadan itibaren bu denetimler daha da artırılacak. Mobeseler daha etkin kullanılarak kural ihlali yapan araç ve sürücüler tespit edilerek gerekli işlemler yapılacak. Şehrin değişik noktalarında farklı saatlerde ekiplerimiz denetimde bulunacaklar. Bunun yanı sıra sis farı, egzoz, alkollü araç kullanma ihlaline yönelik denetimlerimiz artırılacak. Motosiklet sürücülerine yönelik ise kask takıp takmadıkları kontrol edilecek” dedi.
Araç trafiği ile ilgili her konunun kanunlar ile düzenlendiğini ifade eden Hüseyin Keskinkılıç, aracın sürücü koltuğuna oturan her kişinin bu kurallara uymak zorunda olduğunu belirterek, şöyle devam etti “Sürücüler arasında bazı yanlış bilgilenmeler var. ‘Aracımı kaldırıma yanaştırıp istediğim yere park ederim’ mantığı kesinlikle yanlıştır. Park için yol üzerlerine gerekli işaretler bırakılmıştır. Sürücülerimiz bu işaretlere uymak zorundadırlar. Amacımız ceza kesmek değil devlet ceza kesen değildir. Devlet vatandaşını uyaran hata yapmasının önüne geçendir. Gerekirse sürücülerimiz ile dönem dönem toplantılar yapıp gerekli eğitimleri vereceğiz. Ceza kesmek çözüm değil. Sürücülerimizin cezalı duruma düşmemeleri için trafik kurallarına harfiyen uymalarını tavsiye ediyoruz” dedi.



877 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası