• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479

6 Saatlik Yürüyüş İle Tokalıyı Geçtiler

Çivril’in doğa harikası Tokalı Kanyonu’nu tanıtmak için geleneksel olarak her yıl yapılan yürüyüş bu yılda İzci Lideri Erkan Atilla önderliğinde gerçekleştirildi.



Geçtiğimiz hafta sonu 22 kişilik grup tokalı kanyonunu baştan sona geçmesi ve geriye dönmesi tam 6 saat sürdü. Yürüyüş sırasında sadece Çivril Tokalı Kanyonunda yaşayan Kızıl Akbabaların kanyonun zirvesinde daireler çizmesi gözlendi. Gruba liderlik eden Erkan Atilla, Çivril’in güzelliklerini tanıtmak için 5 yıl önce kurulan grubun Çivril’in doğal güzellikleri olan Akdağ Sığırkuyruğu, Tokalı Kanyonu, Işıklı Gölü gibi değerleri tanıtmayı amaçladıklarını belirtti. Çivril’de doğa turizminin geliştirilmesi için yapılan bireysel çalışmaları gruplaşarak kollektif bir hale getirdiklerini belirten Atilla; “Tokalı Kanyonu Çivril’de görülmesi gereken ender güzelliklere sahip bir bölge. Biz daha önce kanyonu çok defa geçmemize rağmen her yıl yeniden geçiyoruz. Çünkü Çivril sınırları içinde olan bu kanyonda her yıl yeni güzelliklerle karşılaşıp, doğal hayatla iç içe oluyoruz. Amacımız Tokalı Kanyonunu geçerken daha iyi tanımak ve edindiğimiz deneyimleri burayı ziyaret edecek olanlara aktarmak. Tokalı Kanyonu belli zorlukları olmasına rağmen bizim gibi amatör dağ sporcularının geçebileceği bir etap. Ancak burayı geçecek arkadaşlar bu bölgeyi tanıyan grup ve şahıslardan yardım almalı. Haftasonu gerçekleştirdiğimiz yürüyüşte 6 saatlik zorlu serüvenden yer yer yüzerek, bazen de kayaları tırmanarak etapları geçtik. Öncelikli amacımız Çivril’in doğa ve doğal güzelliklerini Denizli ve Türkiye’ye tanıtmak. Bununla birlikte kendimiz de Çivril’e yakın yerlerdeki doğa güzelliklerini tanımayı amaçlıyoruz” dedi.
Atilla yürüyüş sırasında bir çok vahşi hayvan ve gezgin ile karşılaştıklarını belirterek, “Tokalı Kanyonunda yaşayan ve Çivril Akdağa özgü kızıl akbabaları, yılkı atlarını, domuz sürülerini de görme şansı yakaladıklarını belirterek “Tokalı Kanyonu kendi güzelliğinin yanı sıra vahşi yaşama da ev sahipliği yapan bir bölge. Dünyada sadece Çivril Tokalı Kanyonunda yaşanan kızıl akbabaların dansını bu etabı geçerken görebilirsiniz” dedi.
Çivril Tokalı Kanyonu özellikle Denizli ve İzmirden doğa spor severlerin tercih ettiği bir kanyon olmasının yanı sıra ulaşım kolaylığı ve orta derecedeki zorluk seviyesi ile amatör doğa sporları severlerin cazibe merkezi haline geldi.



1006 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası