• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479

ÇİVRİL ELMASINI DÜNYA TANIYACAK

Bu yıl 12-13-14 Eylül tarihlerinde düzenlenecek 20. Uluslararası Elma Tarım ve Kültür Festivali ile Çivril'in elması dünyaya tanıtılacak
Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven, bu yıl 12-13-14 Eylül tarihlerinde 20'ncisi yapılacak 'Uluslararası Elma Tarım ve Kültür Festivali'ni geniş bir katılımla gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.
Çivril Elma Tarım ve Kültür Festivali'nin Denizli ve Ege Bölgesi'nde düzenlenen en eski festivallerden biri olduğuna dikkat çeken Güven, "1994 yılından itibaren kutlanan, 2009 yılında da uluslararası bir organizasyon olan festivalimizde bugüne kadar başta elma olmak üzere ilçemizde yetişen başlıca tarım ürünleri tanıtıldı. İlçemizin tarihi ve doğal güzellikleri tanıtılmaya çalışıldı. Bu yıl hem Çivril'i hem de ürünlerimizi gündeme taşıma ve tanıtma amacıyla yoğun bir çalışma temposu içine girdik. Herkes bu iş için seferber oldu. Büyük bir çalışma ağı oluşturduk. Denizli ve Ege'nin en eski, en uzun soluklu ve en geniş katılımlı festivalini bir adım daha ileriye taşıma adına çalışıyoruz" dedi.
Festivalin son birkaç yıldır amacından biraz uzaklaşmaya başladığının altını çizen Güven, bunun önüne geçmek için de çaba sarf ettiklerini söyledi. Festivali panayır havasından kurtarmak istediklerini ifade eden Güven, bu durumun idarenin aldığı kararlardan ziyade günün şartlarından kaynaklanmış olabileceğini kaydetti. Güven, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu yıl elma ve tarım ürünlerinin ön plana çıktığı, yine elmasıyla anılan bir Çivril algısı oluşturmak için kolları sıvadık. Daha komisyon aşamasında herkesin fikrini ve görüşünü aldık. Festivalimizi yine elma ağırlıklı, yine tarım ve çiftçi odaklı bir hale getireceğiz. Katılımcılarıyla, davetlileriyle, sanatçılarıyla, dışarıdan gelen misafirleriyle bugüne kadar yapılmış en kapsamlı ve coşkulu festivali yapmaya çalışacağız.”



748 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası