• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479

BİYO - KAÇAKÇILIK KONFERANSI DÜZENLENDİ

Denizli ve Ege Bölgesinde Endemik Bitkileri ve Işıklı Gölünde yaşayan canlı türleri ile dikkat çeken Çivril’de kolluk kuvvetleri ve muhtarlara ‘biyokaçakçılık’ hakkında bilgi verildi.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Denizli Şube Müdürlüğü tarafından Çivril Halk Kütüphanesi Toplantı Salonunda düzenlenen konferansa Çivril Belediye başkanı Dr. Gürcan Güven, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Necati İlhan, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Keskinkılıç, Çivril Ziraat Odası Başkanı Mehmet Özkul, Çivril Esnaf Odası Başkanı Ertuğrul Mutlu ile emniyet mensupları, jandarma personeli ve mahalle muhtarları katıldı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Denizli Şube Müdürü Hamdi Akan, yaptığı sunumda, biyo-çeşitlilik ve biyokaçakçılık (biyo-korsanlık) kavramları, biyo-kaçakçılıkla mücadelenin önemi, Türkiye’nin biyokaçakçılık açısından sıcak noktaları, Denizli ili özelinde biyo-çeşitlilik ve korunan alanlarına ait bilgiler verdi. Biyo-kaçakçılığı önlemenin önemi, uluslararası sözleşmeler, ulusal mevzuatlar, kurumlar arası işbirliği ile geçmiş örnekler de anlatıldı.
Akan, “Yabancı bitki ve hayvanların tohumlarının, parçalarının, kan veya dokularının yabancılar tarafından doğadan toplanarak yurt dışına götürülmesi ile doğamızdan eksilen her canlı, gelecek kuşakları ülkemizin biyolojik zenginliğinden mahrum bırakıyor. Biyo-kaçakçılık ülke refahı ve kalkınmasını sekteye uğratıyor” dedi. Konferansta kısa bir konuşma yapan Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven’de Çivril’in Akdağ ve Işıklı Gölü ile birçok canlıya ve bitkiye ev sahipliği yaptığını belirterek “Akdağ birçok endemik bitkiye ve canlıya ev sahipliği yapmakta. Özellikle de dünyada sadece Tokalı Kanyonda yaşayan Kızıl Akbabalar en büyük doğal mirasımızdır. Işıklı Gölü üreme ve beslenme alanı olarak kullanan 300’e yakın kuş türü var. Bunlar Çivril’in doğal değerleridir. Bu değerlere asahip çıkmalı ve gelecek nesillere aktarmalıyız. Bu anlamda da Biyo-kaçakçılık ile mücadele için elimizden geleni yapmalıyız” dedi.



544 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası