• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.297332.4267
Euro34.583134.7217

DSİ Gürpınar’a gölet yapıyor

Çalışmalarına geçtiğimiz hafta içinde başlanan göletin, 2014 yılı sonlarında yapımının tamamlanması ve gelecek sulama sezonunda kullanılmaya başlanılması hedefleniyor.
Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven ve Devlet Su İşleri (DSİ) Denizli Şube Müdürü Muhuttin Püskül ile gölet alanında yaptığı ziyaretten sonra yaptığı açıklamada, sulama amaçlı yapılacak göletin yaklaşık 560 hektarlık araziyi sulama kapasiteli olduğunu açıkladı. Gürpaınar’ın tarımsal gelişmesinde önemli bir görev ifa edecek göletin yapımı 6 milyon 777 bin 317 liraya mal olacak.
BÖLGEDEKİ SULAMA KAPASİTESİ ARTACAK
Geçen hafta içersinde Çivril Belediye başkanı Dr. Gürcan Güven ile birlikte gölet çalışmalarını yerinde inceleyen DSİ Denizli Şube Müdürü Muhittin Püskül, “kamulaştırma çalışmaları nedeniyle biraz gecikmeli olarak başlayan göletimiz Şubat Mart ayları gibi tamamlanacak. Küresel ısınmanın arttığı ve su sıkıntısının yaşandığı günümüzde yapımına başlanan gölet ile bölgede bulunan sulama kapasitesi artacak. Bu sulama ve gölet projemiz sayesinde üreticilerimiz mağdur olmayacak” şeklinde konuştu.



772 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası