• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.297332.4267
Euro34.583134.7217

ÇİVRİL’E 975 BİN TL HİBE

Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından verilen hibe Kredilerin 12. Dönem desteklemelerinde Çivril’e 975 BİN TL Hibe kredi çıktı.
2012 yılından itibaren kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla çiftçi ve besicilere karşılıksız hibe kredi veren ve önceki çağrı dönemlerinde Çivril’li birçok üreticiye hibe kredi veren TKDK, 12. Kredi döneminde de Çivril’e destek yağdırıyor.
Gürpınar’da tavuk çiftliği besihanesi yapan ve 9. Dönem destekleme hibe kredilerden 751 Bin TL hibe kredi kullanan İHLÂS BESİCİLİK’in 12. Dönem çağrı döneminde yaptığı müracaat kabul edildi. TKDK’dan alınan bilgiye göre önceki tavuk çiftliğinin olduğu alana 25 bin tavuk kapasiteli yeni bir tesis yapmak için müracaat eden İhlâs Besicilik 975 Bin TL hibe kredi almaya hak kazandı. İPARD hibe fonları ile desteklenen işletmelerden, Çivril ilçesindeki 25.000 kapasiteli etlik tavuk yetiştiriciliği (Broyler) projesini ziyaret eden TKDK Denizli İl Koordinatörü Ümit Dağdeviren tamamlayan İhlâs Besicilik işletmesinde incelemelerde bulundu.
Ziyaret sırasında sektör ve işletmesi hakkında bilgi veren işletme yetkilisi İsmail Türkyılmaz, TKDK desteği ile kurulan işletmesinin hikâyesini anlatırken, uzun yıllardır iş hayatında olduğunu, farklı sektörlerde çalıyorken karlılığın ve iş yükünün artması sebebiyle sektör değiştirme adına araştırmalar yaptığını ifade etti. Hayvancılığın her zaman kendisine cazip geldiğini ifade eden Türkyılmaz etlik tavuk yetiştiriciliğine ilgi duyduğunu ifade etti. “Etlik tavuk yetiştiriciliğinin önü açık bir sektör olduğunu düşünürken, TKDK’nın bu sektöre vermiş olduğu geri dönüşümsüz destekleri fark ettim. Kurumun Denizli İl Koordinatörlüğü ile görüşmelere başladım. Devletin %65 e varan geri dönüşümsüz desteğinin varlığı ve kurum çalışanlarının bu desteklerin yatırıma dönüşmesi adına yaptıkları özverili çalışmalar benim sektöre girişimi hızlandırdı. Yatırım kararım netleşti ve bu sektöre girdim. Yüksek kapasiteli, modern ve sağlık şartlarına uyumlu bir tesise kurum desteği ile sahip oldum. AB standartlarındaki tesisimle sektörde hizmet vermeye başladım.” Dedi.
Yeni yatırım yapacaklara kurum ve hibeleri ile ilgili önerilerde bulunan işletme yetkilisi İsmail Türkyılmaz “Denizli ilinde yatırım yapmayı planlayan herkese mutlaka TKDK Denizli İl Koordinatörlüğü ile irtibata geçmelerini öneririm. Gerçekten kurumun kapısından girdiğinizden itibaren tüm kurum personeli ve İl Koordinatörünün hibe fonlarını verimli bir şekilde kullandırmak için ne kadar çabaladıklarını göreceksiniz. Alışılageldik kamu kurumu anlayışını geride bırakabilen TKDK Denizli İl Koordinatörlüğü, proje başvuru sürecinden ödemelerin yapılma sürecine kadar tüm yatırımcılara ilgili davranıyor. Yatırımcının istekli, planlı ve nizami çalışması kurumunda desteği ile hibeleri almak çokta zor değil. 2013 yılında kurumun çıktığı 9.Çağrıda projelerimizi verdik, aynı yıl içinde yatırımımızı tamamlayarak %65 hibe aldık. Bu sene çıkılan 12. Çağrıda yine 25.000 kapasiteli bir kümes projesi daha verdik. İnşallah bu projemizin de onaylanması ve tesisimizin tamamlamasıyla kapasitemiz 2 katına çıkacak ve 50.000 olacak.” dedi. Uzmanından Koordinatörüne, güvenliğinden çaycısına kadar tüm TKDK çalışanlarına teşekkür eden Türkyılmaz “TKDK Denizli ilinde yatırımların anahtarı konumundadır” dedi. 2013 yılı 9. Başvuru çağrı döneminde projesini sunan işletme, 1.166.900 TL’lik bütçeli yatırım i-çin, 745.366 TL (%65 oranında) ge-ri dönüşümsüz hibe desteklemesi aldı.



820 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası