• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.297332.4267
Euro34.583134.7217

SİNEK ve HAŞERE İLE MÜCADELE DEVAM EDİYOR

Çivril'de yaz döneminin gelmesi ile beraber çoğalan sinek ve uçkunlarla mücadele için bu yıl belediye ekipleri kararlı bir mücadele sergiliyor.
Çivril Belediyesi'nin yürüttüğü mücadele faaliyetlerine Denizli Büyükşehir Belediyesi’de araç ve ekipman desteğinde bulunuyor. Şehir merkezinde, ilçeye bağlı mahallelerde ve şikâyetlerin yoğunlaştığı bölgelerde çalışmalarını yoğunlaştıran mücadele ekipleri, sazlık sahalarda ise türlere daha fazla üreme imkanı vermemek amacıyla çalışmalarını hızlandırdı.
Çivril Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Yazıcı konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Çivril merkez ve bağlı mücavir alanlarda, mahallelerde ve hayvancılığın yoğun yapıldığı bölgelerde her akşam 3 araçla sinek ve haşerelere karşı ilaçlama yapılırken haftanın iki günü de larva ilaçlamaları yapılarak çoğalmanın engellendiğini söyledi. Belediye Başkan Yardımcısı Yazıcı, “Vatandaşlarımız için sıkıntı unsuru olan ve sağlık açısından risk taşıyan sinek ve haşerelere karşı görevlendirdiğimiz üç özel aracımızla mücavir alanlarımızda, mahallelerimizde, her yerde, her akşam Lavrasit ve ULV ilaçlama yaparak ara vermeden mücadele vermekteyiz. Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü’müze bağlı ekiplerimizle aynı zamanda haftanın iki günü bu sinek ve haşereler henüz larva dönemindeyken ilaçlama yaparak çoğalmalarını önleyip, oluşabilecek sıkıntıların önüne geçiyoruz. Larva ilaçlama çalışmalarımıza, gün içinde haşereler için en uygun çoğalma ortamı olan dere kenarlarında, otluk, dikenlik, çalılık, ağaçlık ve benzeri noktalar da yoğunlaşarak devam ediyoruz. Yaz aylarının gelmesiyle hızlandırdığımız larva ilaçlamalarımız ve her akşam 3 aracımızla yaptığımız uçkun ilaçlamalarımız yaz sonuna kadar devam edecek. İlaçlama çalışmalarımız sadece rüzgârlı ve yağmurlu havalarda yapılamamaktadır” dedi.



601 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası