• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.316232.4457
Euro34.624434.7632

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI ZEKİ AKSOY ÇİFTÇİYE MÜJDE VERDİ

Çivril AK Parti İlçe Başkanı Zeki Aksoy, çiftçiye müjdeyi verdi. Başkan Aksoy, Karayahşiler Pompaj Sulama sisteminin tamamlanmasından sonra 3 bin 360 dekar arazinin damlama sulama sistemi ile sulanmasını sağlayacağını bildirdi.
Hafta içersinde Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven ve DSİ Çivril Bölge Şefi İsa Buğday ile birlikte Karayahşiler Pompaj Sulama şantiyesini ziyaret eden İlçe Başkanı Zeki Aksoy ziyaret sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada 2 milyon 400 bin liraya mal edilecek Baklan Ovası Karayahşiler Pompaj Sulaması ile 3 bin 360 dekar arazide sulama yapılacağını belirtti. Aksoy açıklamasında “Karayahşiler kırsalında yapımına başlanan ve 2 Milyon 400 Bin liraya mal olacak damlama sulama sistemi ile çiftçilerimiz daha çok ve verimli ürün elde ederek daha çok kazanç sağlayacak. Her konuda olduğu gibi Ak Parti iktidarında tarımsal kalkınma hamlelerimiz hız kesmeden devam ediyor” dedi.
Çiftçilerin kullandığı salma sulama ya da vahşi sulama sistemiyle ovadaki aşırı ve bilinçsiz su kullanımı engellenemediği için normalin çok üzerinde bir su tüketimi bulunduğunu söyleyen Aksoy; “İlçemizde tarımın gelişmesine paralel olarak kullanılabilen su kaynakları gittikçe azalıyor. Gelecekte insanoğlunu bekleyen en önemli tehlikelerin başında kuraklık geliyor. Işıklı Gölündeki su kapasitesini, bilinçsiz su tüketimi, mevsimlerin kurak geçmesi, yağışların azalması gibi nedenler her yıl biraz daha geriye götürmekte ve buna bağlı olarak ilerleyen yıllarda susuz kalma tehlikesiyle karşı karşıya gelme ihtimali bulunuyor. Bu nedenle elimizdeki su kaynaklarını ve stoklarını doğru kullanmalıyız. Bu kapsamda Orman ve Su İşleri Bakanlığımız ile yaptığımız görüşmeler sonucunda Karayahşiler Köyümüze damlama sulama pompası yapıyoruz. Bu pompa sayesinde hem su kaybının önüne geçeceğiz, hem de toprak erozyonunu engelmiş olacağız” dedi.
Zeki Aksoy bu yılbaşında başlanan proje kapsamında ilk etapta Karayahşiler, Bekirli ve Savran ile Çıtak Mahallerinin tarım arazileri olmak üzere 3 Bin 360 dekarın sulanabileceği ifade ederek, “Şu an Karayahşiler, Bekirli Savran ve Çıtak Mahallelerimizin tarım arazileri damlama sulama ile sulanabilecek, inşallah birkaç yıl içinde Baklan ve Çivril Ovası tamamen damlama sulama sistemi ile donatılır ve geçmişten bu yana tarımsal sulamada yaşanan sıkıntılar ortadan kaldırılır" dedi.



664 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası