• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479

“Çıtak ve Kıralan’daki su sıkıntısı şebekeden kaynaklanmıyor”

Son dönemlerde özellikle Çıtak, Kıralan ve Kocayaka Mahallerinde görülen su sıkıntısının şebeke suyu ile bahçe sulanmasından kaynaklandığı bildirildi.
Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ)’den yapılan açıklamada Çıtak, Kıralan ve Kocayaka’da Ramazan Ayı ile birlikte artan su sorununun bu mahallelerde yaşayan vatandaşların şebeke suyu ile bahçe sulaması yapmasından kaynaklandığı belirtildi. DESKİ’den yapılan açıklamada “Çivril ilçemize bağlı Çıtak, Kıralan ve Kocayaka Mahallelerimizde birimimize yapılan su kesintisi şikayetleri ile ilgili olarak ekiplerimizin yaptığı çalışma ve denetimlerde bu bölgeye hizmet veren su depoları ve şebeke hatlarında bir sıkıntı olmadığı tespit edilmiştir. Yapılan denetimlerde vatandaşlarımızın özellikle akşam saatlerinde şebeke suyu ile bahçe sulaması yaptığı görülmüştür” denildi.
Açıklamanın son bölümünde su israfının önümüzdeki günlerde daha büyük sorunlar doğurabileceği belirtilerek “Kurak mevsim dönemindeyiz. Ani yağışlar oldu ama yeraltı su kaynaklarımıza çok fazla etkisi olmadı. DESKİ olarak vatandaşlardan beklediğimiz, içme suyu şebekesinden tarla ve arazilerini sulamamalarıdır. Su kaynaklarını dikkatli kullanın. Eğer şebeke sularıyla arazi sulamalarının önüne geçemezsek, Eylül-Ekim gibi sıkıntı olabilir” uyarısında bulunuldu.



772 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası