• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479

KUFİ VE AKÇAY DA ISLAH ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR

Çivril Belediyesi, Denizli Büyükşehir Belediyesi ve DSİ tarafından ortaklaşa sürdürülen çalışmalarda, çay yatağı akışkanlığının artırılması, Işıklı Gölü’nün zemininin dolgusunu azaltmak ve taşkınlara karşı önlem alınması planlanıyor.
Dere ıslah çalışmalarını yerinde inceleyen ve DSİ Çivril Bölge Şefi İsa Buğday’dan çalışmalar hakkında bilgi alan Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven çalışmalar ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Kufi Çayı'nın başta Işıklı Gölü olmak üzere geçtiği alanlar itibarıyla çok önemli olduğunu söyledi.
Çayın ıslah edilmesiyle bu bölgelerin çok daha farklı olacağını anlatan Güven, çalışmalardan sonra olası bir sel baskını tehdidinin de son bulacağını kaydetti.
DSİ’nin Işıklı Gölü’nün zemin dolgusunu temizleme adına derelerden gelen dolgu malzemesinin önüne geçmek ve su taşkınlarını önlemek için Kufi ve Akçay Çaylarında çalışmalar başladığını belirten Başkan Güven, şunları söyledi: “Kufi Çayı ıslah çalışmaları, Işıklı Gölündeki zemin kirlenmesi ve çirkin görüntüye son verecek. Daha önceleri Kufi Çayı ve Akçay taşkınlara sebep olmuş ve tarım arazilerine zarar vermişti. Bu çalışma ile bunu da ortadan kaldırıyoruz. Suyun akışkanlığı sağlanmış ve kontrol altına alınmış olacak ve bundan sonrada taşkınlarda önlenmiş olacak” dedi.
Kufi Çayı yatağında yapılan çalışmanın12.800 metre olduğuna dikkat çeken başkan Güven “Yaklaşık 13 kilometrelik bir alan genişletilerek ıslah ediliyor. Çalışmanın 8 kilometrelik kısmı tamamlandı. Kalan 5 kilometrelik bölümde 2015 yılı içinde tamamlanacak. İşin teslim süresi 2016 yılı olmasına rağmen ekiplerimizin yoğun çalışması sayesinde ıslah çalışmaları 2015 yılı içersinde bitecek. Yapılan düzenlemeden sonra derelerden akan toprak ve milin Işıklı Gölüne ulaşması engellenmiş olacak dolayısıyla göldeki zemin dolgusu ve kirliliğinin de önüne geçmiş olacağız. Işıklı Gölü ile ilgili çalışmalarımızı göle gelen toprak ve mil akışını durdurarak başlattık” dedi.



926 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası