• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479

HAKKI ASLAN İDDİALARA CEVAP VERDİ

Geçtiğimiz hafta CHP Belediye Meclis Üyesi Tunay Yazıcı’nın Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven’e hitaben sorduğu “Bayrak Tepeye Hakkı Aslan yaptığı için mi bakmıyor sunuz?” Sorusunun cevabı çok geçmeden Ak Patili Belediye Meclis Üyesinden geldi. Ak Partili Meclis Üyesi Kadir Kuzu, Yeşil Çivril Gazetesi’nde Yazıcı’nın popülist siyaset yaptığını belirterek “Bayratepenin otunun derdine düşenler maliyetini de sorsunlar” dedi. Bu sözlerinin ardından “belediyenin 17 trilyon borcu var onu sorun”, “Ahmetcik, Ahmet Ateş yaptığı için mi çöplüğe çevrildi” gibi sorular sordu.
Çivril Belediye Eski Başkanı İbrahim Hakkı Aslan da sorular üzerine yazılı bir açıklamada bulundu. Açıklamasında Çivril Belediye’si olarak, yapılanlar ve yapılamayanlar konusunda halka açık bir açık oturum düzenlerseniz memnuniyetle katılırım” diyen Aslan’ın açıklaması şöyle;
“30 Haziran 2014 tarihinde Çivril’de yayınlanan bir yerel gazetede ‘’Çivril Belediyesinin borçları,Bayraktepe,Ahmetçik’’ gibi konularda AKP’li bir belediye meclis üyesi ağzıyla yapılmış ve tamamen gerçek dışı, doğru olmayan beyanlar konusunda açıklama yapmak istiyorum. Her ne kadar demeç AKP’li bir meclis üyesinden gibi görünsede bizim MUHATABIMIZ Belediye Başkanı Sayın Gürcan GÜVEN’dir. Bu tarzda halkı yanıltıcı söylem ve demeçleri seçildiği günden beri devam ettirmesini anlamsız buluyoruz. ‘’Seçim bitti, şimdi hizmet zamanı’’ dendi ama bizde yapılacak hizmetleri görmek istiyoruz.
Ben 30 Mart 2014 de görevden ayrılırken, bütün birimleriyle tıkır tıkır çalışan bir Belediye, 950,000 metrekare yollarını yapıp bitirmiş, çalışan bir asfalt şantiyesi olan, Belediye binası, içme suyu, sebze pazarı 800 hektar yeni imar planı, 3 ve 4 nolu işhanları, çevre yolu, çim sahası, halı sahası, cumhuriyet parkı, 23 Nisan parkı ve lokalleri ile her mahallede yapılmış parkları, Bayraktepe mesire alanı, Akpınar adamacı arasındaki dağlarına 200,000 ağaç dikilerek yeşillendirilmiş bir Çivril, itfaiyesi, demir atölyesi, marangoz atölyesi, bitme aşamasında olan arıtma tesisi ve kanalizasyonu, her türlü hizmete yeterli araç parkı, kum eleme tesisi gibi eser ve hizmetlere kavuşmuş bir Çivril Belediyesi bıraktım. Her ay personeline maaşını ödeyen, elektrik sigorta emekli sandığı ve vergi borcu olmayan iller bankasına borçlarını aksatmadan her ay ödeyen bir Çivril Belediyesi bıraktım. 5 yıl içerisinde personel maaşları %64 zam almış ve elektriğin %70 zamlanmasına rağmen içme suyuna hiç zam yapmamış bir Belediye bıraktım. Temizlik hizmetlerini en çağdaş anlamda yapan, yeni bir trafik düzeni kurulmuş, 1994’ten beri elma tarım ve kültür festivali yapan, yaz spor okulları, tiyatro, sportif çalışmalar, yerli malı haftası, tarih sempozyumları gibi kültürel faaliyetleri yapabilen bir Belediye bıraktım. Bu bir kısmını saydığım hizmetlerin hemen tümü Çivril’de ilk defa yapılabilen hizmetler olmuştur. 2009 yılında Çivril Belediyesinde gelirine oranla personel gideri oranı %45 iken 2013’te bu oran %31e getirilmiştir. Hem de işçi ve memur aylıklarına bu dönemde %60 üzerinde zam yapılmış iken bu başarı ne anlama gelir biliyor musunuz? 1 yılda toplam gelirin %14’ü tasarruf yaklaşık iki(2) trilyon tasarruf anlamındadır. 5 yıl için bunun anlamını hesap edebilirsiniz.
İDDİALARA GELELİM
1- Çivril Merkez Belediyesi 2009-2014 yılları arasında yol yapımı ve harita alımı hizmetleriyle ilgili olarak iller bankasından 5.124.000 TL kredi (borç) almıştır. Yine 2009-2014 yılları arasında iller bankasına ödediğimiz borç miktarı ise 6.944.000 TL olmuştur.
2- 2009 yılından önce sayın Ahmet ATEŞ’in görev döneminde kanalizasyon için 10 yıl vadeli 10 trilyon kredi (borç) alınmış olup bu krediyle yapılan 117 km kanalizasyon borusu döşeme işi 8.784.000 TL’ye mal edilmiştir. Bu borcun ilk 5 yılına isabet eden borç taksitleri aksatılmadan aylık olarak ödenmiş ve kalan miktar büyük şehir yasası gereğince büyük şehre devredilmiştir. Keza bugünlerde bitmek üzere olan arıtma tesisi için 3.000.000 TL borçlanma kararı alınmış ve bu borçta yasa gereği büyük şehre devredilmiştir. Tabiiki kanalizasyon ve arıtma tesisinin borçları ile birlikte tesisin kendiside büyük şehre devredilmiş olup işletme ve geliri de büyük şehrin olacaktır.
3- Yol yapımı ile ilgili iller bankasından aldığımız krediler 3 yıl vadeli olduğu için 2010 ve 2011 yıllarında alınan kredilerin tamamı seçimden önce ödenmiştir. 2012 de alınan kredinin 2/3’ü ve 2013 de alınan kredinin 1/3’ü seçimden önce ödenmiştir(iller bankasından 2010,2011,2012 ve 2013 yıllarında alınan krediler her yıl 1.100.000 TL’den ibarettir zirai yasa gereği Belediye özgelirinin ancak yüzde 10’u kadar borç 1 yılda Belediye meclis kararıyla birlikte alınabilmektedir). Eylül 2013 tarihinde içişleri bakanı onayı ile aldığımız 1.500.000 TL kredi ise 48 ay vadelidir.
4- Bayraktepe mesire alanı 222 dekardır. Büyük bölümü Belediye usta ve işçileri ile Belediye demir ve marangoz atölyesinde yapılmıştır. Su ve elektrik sistemi Belediye personeli tarafından yapılmıştır. En ekonomik şekilde Çivril için halkımız için gurur verici bir eser yapılmıştır. Ayrıca Bayraktepe yapıldı diye oradan kalan bir borç da yoktur.
5- 2009 ve 2014 döneminde Ahmetçik mesire alanının bakımı en ideal şekilde yapılmıştır. Burası için ‘’O dönemde çöplüktü’’ ifadesini kullananlar bilgi noksanı yoksa iyi niyetli değillerdir. Kaldı ki Ahmetçik mesire alanı 1995 öncesinde çöplük vaziyette iken 1995 yılında bizim tarafımızdan ağaçlandırılmış ve bize ait bir projedir. (Daha sonraki dönemde eksiklerini tamamlayan Belediye Başkanına da buradan teşekkür ediyorum.)
6- Görev yaptığım dönemde ‘’İşçilerin maaşını kesme’’ diye bir şey yoktur ve böyle olduğu bu konu şikayet edildiğinde teftiş sonucu içişleri bakanı imzalı 9.5.2011 tarihli ve 225 sayılı kararda yazılıdır. Bu karar Çivril Belediyesinde mevcut olup iddia sahiplerinin ve Belediye Başkanının okumasını öneririm. Belediye işçilerimizin kendi sendika temsilcileri ile kararlaştırıp verdikleri feragatname sonucu vazgeçtikleri bazı alacaklarından dolayı Belediyemizden bir ödeme talepleri olmandan doğrudan icra ve mahkemeye başvurmaları hemen seçime yakın günlerde olmuştur ve bu konudaki dava henüz sonuçlanmamıştır. Fakat bugünkü Sayın Belediye Başkanı bir seçim yatırımı olarak seçim öncesi işçilere bir vaatte bulunmuş ise gereğini yerine getirmek onun sorunudur ve takdirindedir.
7-Görev dönemimle ilgili cevaplayamayacağımız bir soru olamaz. Benim Belediye Başkanlığı yaptığım dönemle ilgili olur olmaz dedikodular çıkarmak, bir köy görünümünde devraldığım Çivril’i parkları, meydanları, yolları, sosyal tesisleri ve kültür hizmetleriyle çağdaş bir şehir haline getirdiğim gerçeğini silemez. Hatta ÖNERİYORUM: Çivril Belediye’si olarak, yapılanlar ve yapılamayanlar konusunda bir açık oturum düzenlerseniz memnuniyetle katılırım. Halka açık olsun, hemde halkımız bilgi sahibi olsun. Hani herkes gibi sizlerde ‘’şeffaflıktan’’ bahsediyorsunuz ya…
Çivril’e hizmet anlamında yapılacak her tülü çalışmayı destekliyorum. Bu anlamda çalışanlara başarılar diliyorum. Bu vesileyle sevgili Çivril hemşehrilerime saygılarımı sunuyorum.”
İbrahim Hakkı ASLAN



1080 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası