• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479

POLİS, ASKER VE SAVCI OLDUĞUNU SÖYLEYEN SAHTEKARLARA DİKKAT

Çivril Emniyet Müdürlüğü, kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtan kişilerin dolandırıcılık yaptıklarını belirterek, vatandaşların bu konularda dikkatli olmasını istedi.
Çivril Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, ülke genelinde dolandırıcılık suçlarında teknolojik cihazların kullanımında artış görüldüğü, bunun en çarpıcı örneğinin, dolandırıcıların iletişim cihazlarını aktif şekilde kullanmaları olduğu belirtildi.
Dolandırıcıların kendilerini kamu görevlisi (hâkim, savcı, askeri personel, emniyet mensubu vb.) olarak tanıtarak, il ya da ilçe Emniyet Müdürlüklerinden aradıklarını beyanla, vatandaşların güvenini sağladıkları kaydedilen açıklamada, "Vatandaşları hesaplarında bulunan paralarının örgütler tarafından kullanıldığı veya çekilmek istendiği yada internet hattından yasak sitelere giriş yapıldı diyerek korkutmakta, bu suretle çaresizliklerinden faydalanıp para talebinde bulunmakta ve vatandaşlarımızı mağdur etmektedirler" ifadesine yer verildi.
Dolandırıcıların hedef olarak evde bulunan anneleri seçtikleri, saf ve temiz duyguları üzerinde plan yaparak dolandırıcılık suçu işledikleri belirtildi.
Vatandaşların kendilerini arayan şahıslara itibar etmemeleri gerektiğinin vurgulandığı açıklamada, vatandaşlardan herhangi bir polis birimine müracaat etmeden kendilerinden talep edilen herhangi bir işlemi yapmamaları, zaman kaybetmeden en yakın güvenlik birimine başvurmaları istendi.



730 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası